Kristanna Loken - Sapunice | Sapunice
Kristanna-Loken

Kristanna Loken

Rođendan: 8. 10. 1979.

Znak: Vaga

Američka glumica i model Kristanna Loken rođena je 8.10.1979. godine u New Yorku.

Puno ime joj je Kristanna Sommer Loken, a visoka je 180 cm.

Djetinjstvo je provela na obiteljskoj farmi gdje su joj se roditelji bavili uzgojem organskog voća. Na farmi se zaljubila u konje i jahanje a jahačku vještinu neustrašiva je Kristina iskušavala na nekim od najzahtjevnijih terena od Hawaja i Irske do daleke i surove Namibije.

Glumačku karijeru započela je 1994. igrajući Danielle Andrpoulos 13 u epizodi serijala As The World Turns, a također se pojavljivala u u nekoliko televizijskih serija i show programa. Osim što u Painkiller Jane tumači glavnu ulogu ova talentirana glumica na seriji radi i kao asistent izvršnog producenta. To joj nije i prva takva dvostruka dužnost; glumila je već i producirala na nezavisnom filmu “Lime Salted Love”.

Ni akcijske uloge nisu joj strane, Loken se, naime, borila protiv Arnolda Schwarzeneggera kao ljupka ali ubojita TX (Terminatrix) u „Terminator 3: Rise of the Machines“. Glumila je i Rayne u filmu  “Blood Rayne” inspiriranom video igricom. Uskoro ćemo je moći gledati u filmu  “Dungeon Siege: In the Name of the King”, nasuprot kolegama Burt Reynoldsu i Ray Liotti. Gledatelji  se Kristine sjećaju i po nastupu u već kultnoj seriji Zakon i Red.

Nakon što je na dodjeli ” World Music Awards in Monte Carlo” u javnosti poljubila Pink počelo je javno špekuliranje o njenoj sexualnosti i sklonosti ljepšem spolu. Međutim u siječnju 2008. obznanila je da se zaručila za glumca Noaha Danbyja. Par se vjenčao na obiteljskoj farmi u svibnju 2008.

Filmografija:

The L Word (2007)
Painkiller Jane (2007)
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)
Lime Salted Love (2006)
BloodRayne (2005)
Ring of the Nibelungs (2004)
Worn Like a Tattoo (2004)
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Philly (2001)
Panic (2001)
D.C. (2000)
Gangland (2000)

Pacific Blue (1999)
Sliders (1999)
Mortal Kombat: Conquest (1998)
Pensacola: Wings of Gold (1997)
Academy Boyz (1997)
Just Shoot Me! (1997)
Star Trek: Voyager (1997)
Lois And Clark: The New Adventures of Superman (1997)
Boy Meets World (1996)
Unhappily Ever After (1996)
Aliens in the Family (1996)
Law And Order (1996)
As the World Turns (1956)

Komentari