Kristian Alfonso - Sapunice | Sapunice
Kristian-Alfonso

Kristian Alfonso

Rođendan: 5. 9. 1964.

Znak: Djevica

Američka glumica rođena je 5.9.1964. godine u gradu Brocktonu (Massachusetts).

Puno ime joj je Kristian-Joy Alfonso, a visoka je 163 cm.

Karijeru je započela kao klizačica, te je postala olimpijska juniorska prvakinja. Sa 13 godina doživjela je nesreću na toboganu, i tu je završila njezina karijera klizačice, a započela karijera modela. S vremenom kad je navršila 15 godina pojavila se na naslovnicama tridesetak magazina uključujući Vogue i Harper’s Bazaar.

Glumački prvijenac ostvarila je u ulozi bolje polovice Rocka Hudsona u filmu The Starmaker 1981.
1983. počela je glumiti u sapunici Days of Our Lives, tumačila je lik Hope Williams. Njezin lik je ludo zaljubljen i udaje se za zgodnog Boa Bradyja Kristian je napustila set u aprilu 1987. godine na dvije godine, te je glumila u sapunici Falcon Crest tumačeći lik Pilar Ortega. Nakon dvije sezone, 1990. godine, vratila se u sapunicu Days of Our Lives i taj povratak kulminirao je u cijelom gradu Salem koji je vjerovao daje Hope umrla. Vratila se na set u ulozi Gine koja je bila nalik na Hope. U seriji se ispostavilo da je ona Hope, ali prije završetka zapleta u kojem je sudjelovao Stefano DiMera; zlikovac koji joj je izbrisao pamćenje i uvjerio je da je princeza Gina Von Amberg.

Ujedno je i glumila u šestoj sezoni Friends u epizodi koja se zvala The One That Could Have Been, u kojoj se pojavila u ulozi svoga lika Hope Brady iz sapunice Days of our lives.

Kristian s dva puta udavala; 1987. godine za Simona Macauleya s kojim ima sina Gina Williama (rođenog 1990. godine) i za Dannyja Daggenhursta s kojim ima sina Jacka (rođenog 2002. godine), posinka Spartana.

Filmografija:

Days of Our Lives Hope Brady (1983-2008)
Day of Redemption (2004)
Secret Lives (2003)
Days of Our Lives' 35th Anniversary (2000)
Friends (2000)
steve.oedekerk.com (1997)
What Happened to Bobby Earl? (1997)
In the Kingdom of the Blind, the Man with One Eye Is King (1995)
Blindfold: Acts of Obsession (1994)
Burke's Law (1994)
Melrose Place (1993)
Baywatch (1993)
Joshua Tree (1993)
Love Stories (1991)
Falcon Cres (1988-1990)
Full House (1988-1989)
MacGyver (1988-1989)
Out of Time (1988)
Murder, She Wrote (1988)
Who's the Boss? (1987)
Amazing Stories (1985)
The Star Maker (1981)

Komentari