Kristina Krepela - Sapunice | Sapunice
Kristina-Krepela

Kristina Krepela

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Kristina Krepela je hrvatska glumica rođena 4. 9. 1979. godine.

Kristina se Još u djetinjstvu igrala – glumice. Bila je tipično hiperaktivno dijete s kojim su roditelji po cijele dane trčali na razne aktivnosti. Iako je svaki dan željela postati nešto drugo, film je imao posebno mjesto u njenom životu. Prva ljubav bio joj je Gregory Peck, a “Prohujalo s vihorom” gledala je toliko puta da je to moje roditelje već počelo zabrinjavati.

Na Akademiji dramskih umjetnosti bila je u klasi profesora Juvančića koji je odobravao njen rad na TV-u. Nije se mnogo dvoumila kad joj je na trećoj godini studija ponuđena prva “prava” profesionalna uloga i nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama u predstavi “Povezani interesi” Vite Taufera, a odmah nakon diplome na istom je mjestu zaigrala Grubu u Držićevoj “Grižuli”, u režiji Paola Magellija.

Svoju prvu nagradu kao najbolja mlada glumica na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci dobila je za ulogu Emily Webb u predstavi “Naš grad” Renea Medvešeka.

Vječno je u majici i trapericama. Izuzetno je romantična, u nekim pogledima čak i staromodna. Uz jedno novije prijateljstvo ima dvije frendice iz djetinjstva i vezu koja traje već sedam godina. Živi u sjevernom dijelu Zagreba s tatom Miroslavom i mamom Evicom te tri mačke – Jozefinom, Arturom i Fionom. Obožava životinje pa se do nedavno bavila jahanjem. Nakon napornih proba voli sjesti u svoj crveni Peugeot 206 i satima se voziti gradskim ulicama, opuštajući se uz pjesme Robbieja Williamsa, U2, Rolling Stonesa, Stinga ili klasičnu glazbu.

Filmografija:

Ne daj se, Nina! (2007)
The Hunting Party (2007)
Montaza - Razglednica iz Hrvatske (2006)
Ljubav u zaleđu (2005)
La Femme Musketeer (2004)
Leptir (2003)

Komentari