Ksenija Pajić - Sapunice | Sapunice
Ksenija-Pajic

Ksenija Pajić

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Rođena je 30. 6. 1961. u Rijeci.

Ksenija Pajić diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.
Na filmu debitira 1986. zapaženom sporednom ulogom prpošne sustanarke M. Furlan (Za sreću je potrebno troje R. Grlića).

Njezin diskretni ali vrlo sugestivni glum. stil do izražaja posebno dolazi u Oficiru s ružom (1987) D. šoraka, gdje za ulogu otmjene zagrebačke građanske udovice kobno zaljubljene u partizanskog oficira (Laušević) dobiva Veliku povelju na festivalu u Nišu, te nagrade na međunarodnim festivalima u Veneciji i Harareu.

Ksenija Pajić uspješno nastupa i na televiziji. 1986. godine primljena u stalni angažman Dramskog kazališta “Gavella”. 1991. se udaje pijanistu Emila Vukova, 1992. dobivaju kćer Vitu, a od 1995. je rastavljena.

Filmografija:

Urota (2006)
Obični ljudi (2006)
Ljubav u zaleđu (2005)
Dva igrača s klupe (2005)
Villa Maria (2005)
Ledina (2003)
Potonulo groblje (2002)
Novo doba (2002)
Crna kronika ili dan žena (2000) Maršal (1999)
Kad mrtvi zapjevaju (1999)
Garcia (1999)
Rusko meso (1997)
Djed i baka se rastaju (1996)
Prepoznavanje (1996)
Svaki put kad se rastajemo (1994)
Kontesa Dora (1993)
Zlatne godine (1992)
Sokak triju ruža (1992)
Tuđinac (1990)
Orao (1990) Hamburg Altona (1989)
Diploma za smrt (1989)
Bez trećeg (1988)
A1ivot sa stricem (1988)
Oficir s ružom (1987)
Uvek spremne žene (1987)
Trgovci i ljubavnici (1986)
Putovanje u Vučjak (1986)
Kako preživjeti do prvog (1986)
Smogovci (1983-1986)
Za sreću je potrebno troje (1985)
To nije moj život, to je samo privremeno (1985)

Komentari