Laura Zapata - Sapunice | Sapunice
Laura-Zapata

Laura Zapata

Rođendan: 31. 7. 1952.

Znak: Lav

Laura Zapata je meksička glumica rođena 31.7.1952. godine.

Ima dvije mlađe polusestre – Thalia je poznata pjevačica, a Ernestina Sodi čuvena spisateljica. No, Laura je prva u svojoj obitelji stekla međunarodnu popularnost. Gotovo cijelu svoju karijeru provela je glumeći u Televisinim sapunicama (npr. Rosa salvaje, Esmeralda).

U rujnu 2002. godine cijelu je Latinsku Ameriku potresla vijest o otmici Laure i njezine sestre Ernestine. S obzirom na to da se Thalia udala za milijardera Tommyja Mottolu, mislilo se da će otmičari tražiti veliki novčani iznos. Umjesto toga, Laura je nakon 18 dana puštena na slobodu, a ubrzo zatim i njezina sestra.

Novi skandal izbio je kad je Laura napravila dramu čija se radnja temeljila na otmici. Iako se Thalia protivila i prijetila tužbom, Ernestina je dala svoj pristanak. Nakon kraće pauze Laura se 2008. godine vratila na male ekrane odigravši ulogu Onelije u telenoveli Oprezno s anđelom.

Filmografija:

Zacatillo, un lugar en tu corazon (2010)
Cuidado con el angel (2008)
Sonar no cuesta nada (2005)
Cuatro piernas (2002)
La intrusa (2001)
Mujer bonita (2001)

Rosalinda (1999)
La usurpadora (1998)
Esmeralda (1997)
Pobre nina rica (1995)
Maria Mercedes (1992)

Rosa salvaje (1987)
Los anos felices (1984)
La cosecha de mujeres (1981)
Nuestro juramento (1980)
Juventud (1980)

La guerra de los pasteles (1979)
El patrullero 777 (1978)
Mama campanitas (1978)
La venganza (1977)
Alas doradas (1976)
Mundo de juguete (1974)

Komentari