Leona Paraminski - Sapunice | Sapunice
Leona-Paraminski

Leona Paraminski

Rođendan: 22. 8. 1979.

Znak: Lav

Leona Paraminski je hrvatska filmska, televizijska i kazališna glumica rođena 22.8.1979. godine u Zagrebu.

Glumiti je počela već u osnovnoj školi u Vrbovcu, a 1997. upisala je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2001. godine i dosad je odigrala brojne uloge, a 2002. godine dobitnica je Zlatne Arene za glavnu žensku ulogu u filmu Prezimiti u Riju.

Godine 2005. godine na Iskon portalu proglašena je drugom najatraktivnijom ženom. Do 2006. godine bila je u dugogodišnjoj vezi s glumcem Kristijanom Potočkim, a trenutno je u vezi s Borisom Meštrovićem.

U seriji Najbolji dani Leona glumi Majdu Botica, lokalnu veterinarku slobodna duha, emancipiranu i liberalnu mladu ženu.

Filmografija:

Najbolje godine (2009)
Tulum (2009)
Dobre namjere (2007)
Pravo čudo (2007)
Obični ljudi (2007)
Mrtvi kutovi (2005)
Pod vedrim nebom (2005)
Sex piće i krvoproliće (2004)
Družba Isusova (2004)
Leti leti (2004)
Osvajanja Ljudevita Posavca (2004)
Ispod crte (2003)
Prezimiti u Riu (2002)
Suša (2002)
Polagana predaja (2001)
Nebo sateliti (2001)
Najmanji čovjek na svijetu (2000)
Vinko na krovu (2000)

Četverored (1999)
Bogorodica (1999)

Komentari