Leticia Calderon - Sapunice | Sapunice
Leticia-Calderon

Leticia Calderon

Rođendan: 15. 7. 1968.

Znak: Rak

Leticia Calderon je meksička glumica rođena 15.07.1968. godine u Guaymasu.

Leticia je davno izjavila kako joj je još u djetinjstvu željela postati glumicom. Sa 13 godina prvi je put otišla na casting za meksičku telenovelu„Chispita“, međutim, nije dobila glavnu ulogu. Nakon toga, u želji da postane glumicom, odlazi studirati u Televisin obrazovni centar i već sa 14 godina ostvarila je prvi televizijski debi pod nazivom „Amalia Batista“, u kojoj je odigrala odličnu ulogu.

Nakon toga uslijedilo je još nekoliko uloga u telenovelama, nastaviak studija. Leticia je vrlo brzo postala mlada glumica koja iza sebe ima nekoliko uloga i puno iskustva, tako da su Leticiu počeli zamjećivati mnogi važni ljudi. Plijenila je pozornost muškaraca i žena diljem svijeta.

Calderon je, nastavljajući glumačku karijeru. vrhunac slave doživjela telenovelom „Esmeralda“ 1997. godine, u ulozi istoimene djevojke (tko ne pamti lik slijepe djevojke prekrasnih zelenh očiju! ). Ta uloga napravila ju je jednom od najvećih zvijezda meksičkih sapunica, a njezina se slava proširila po cijeloj Europi, naročito u istočno-europskim zemljama.   

Te iste godine udala se i za Marca Lopeza, no dvije godine kasnije veza je pukla. Nakon toga Leticia je upoznala Juana Collada, za kojeg se po drugi put udala 2003. godine, i s kojim je dobila dva prekrasna dečka, Luciana i Carla.

Filmografija:

Amor bravio (2012)
La fuerza del destino (2011)
Quando me enamore (2010)
En nombre del amor (2008)
Los monstruos feos mas bellos (2008)
Mujeres asesinas (2008)
Plaza Sesamo (2007)
Hoy (2006)
Amor real (2003)

Cuento de Navidad (1999)
Laberintos de pasion (1999)
El diario de Daniela (1999)
Angelito mio (1998)
Esmeralda (1997)
La antorcha encendida (1996)
Prisionera de amor (1994)
Mujer, casos de la vida real (1994)
Entre la vida y la muerte (1993)
Noches de ronda (1992)
Valeria y Maximiliano (1991)
Yo compro esa mujer (1990)
Hora Marcada (1990)

La casa al final de la calle (1988)  
Monte Calvario (1988)  
La indomable (1987)
Tal como somos (1987)
Principessa (1984)
Chispita (1983)
Amalia Batista (1983)
El angel caido (1982)

Komentari