Linda Gray - Sapunice | Sapunice
Linda-Gray

Linda Gray

Rođendan: 12. 9. 1940.

Znak: Djevica

Uz ‘Dallas’, kako izvornu seriju, tako i ovu novu, Linda Grey je ostvarila brojne televizijske, gostujuće i epizodne uloge u serijama među kojima su ‘Novi klinci s Beverly Hillsa’, ‘Melrose Place’ i ‘Models Inc’. Glumila je i u brojnim televizijskim filmovima, a tako je postala i jedno od televizijskoj publici najpoznatijih lica.

Na velikom ekranu vidjet ćemo je u igranom filmu ‘Skriveni mjesec’, a nedavno je glumila u nezavisnom filmu ‘The Flight of the Swan’ i televizijskom filmu ‘A Very Mary Christmas’.

Uz rad na filmu i televiziji, Gray se okušala i u kazalištu u Engleskoj, u izvornoj scenskoj produkciji predstave ‘Vrijeme nježnosti’, postavljene prema scenariju Oscarom nagrađenog igranog filma. Glumila je i u predstavi na West Endu, ‘Diplomac’, pred rasprodanim gledalištem.

Gray je kao redateljica debitirala u kazalištu s komadom ‘Ubojstvo s nakanom’, a režirala je još i predstave ‘Vaginini monolozi’, ‘Božja službenica Agnes’, ‘Ljubavna pisma’ i ‘Bette Davis govori’, za koju je i koproducentica. Uz karijeru nagrađivane glumice i uspješne redateljice, Gray je i bivša ambasadorica Ujedinjenih naroda.

Filmografija:

Komentari