Lisa Edelstein - Sapunice | Sapunice

Lisa Edelstein

Rođendan: 21. 5. 1966.

Znak: Bik

Američka glumica rođena je 21.5.1966. u gradu Bostonu.

Nadimak joj je Lisa E., a visoka je 168 cm.

Lisa je započela profesionalnu glumačku karijeru još na glumačkoj akademiji N.Y.U.’s Tisch School of the Arts. Glumeći u mnogim Broadwayskim predstavama, i sama je u kazalištu La Mama na Manhattanu napisala scenarij i glazbu za mjuzikl Positive Me, u kome je i sama glumila. Taj mjuzikl je jedno od najranijih kazališnih ostvarenja čija je tematika bila vezana uz AIDS. Podjednako je uspješna u filmskom i TV svijetu, a glumila je u mnogim kultnim serijama današnjice (The West Wing, Family Law, Ally McBeal, The Practice…)

Trenutno živi u Los Angelesu u stoljetnoj kući sa mačkom i tri spasilačka psa (Sandwich, Wolf-E. i Bumpa). Predana je prakticiranju Ashtanga Yoge (šest dana u tjednu) i u slobodno vrijeme radi u dobrotvornoj ustanovi za pomoć životinjama (Best Friends Animal Sanctuary). Uživa u pisanju komponiranju i slikanju.

Filmografija:

American Dad! (2007)
My Lunch with Larry (2007)
Grilled (2006)
Mrs. Harris (2005)
Say Uncle (2005)
Fathers and Sons (2005)
House M.D. (2004)
Miss Match (2004)
Judging Amy (2004)
Justice League (2003)
Without a Trace (2003)
The Practice (2003)
A Date with Darkness: The Trial and Capture of Andrew Luster (2003)
Watching Ellie (2003)
Daddy Day Care (2003)
Presidio Med (2003)
Obsessed (2002)
Leap of Faith (2002)
Going to California (2001)
Felicity (2001)
Black River (2001)
Family Law (2001)
Ally McBeal (2000)
What Women Want (2000)
Grosse Pointe (2000)
The West Wing (2000)
Keeping the Faith (2000)
Grapevine (2000)

Legal Aid (1999)
30 Days (1999)
Sports Night (2 episodes, 1999)
L.A. Doctors (1 episode, 1999)
Conrad Bloom (1 episode, 1998)
Susan's Plan (1998)
I'm Losing You (1998)
L.A. Without a Map (1998)
Indiscreet (1998)
The Batman/Superman Movie (1998)
Frasier (1998)
Just Shoot Me! (1998)
In the Loop (1998)
As Good as It Gets (1997)
Cybill (1997)
ER (1997)
Superman (1996)
Relativity (1996)
Ned and Stacey (1996)
Almost Perfect (1995)
Partners (1995)
Love Affair (1994)
The Larry Sanders Show (1994)
Seinfeld (1993)
Wings (1993)
L.A. Law (1992)
Mad About You (1992)
The Doors (1991)
(Dr. House - svi glumci)

Komentari