Ljubomir Kerekeš - Sapunice | Sapunice

Ljubomir Kerekeš

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Ljubomir Kerekeš rođen je 16. siječnja 1960. godine u Varaždinu.

Profesionalno je angažiran od 1980. godine. Četrnaest godina je u angažmanu u varaždinskom kazalištu, dvije godine u Satiričkom kazalištu “Kerempuh”, od 1996. godine, član je i prvak Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Ljubomir Kerekeš postao je poznat na početku svoje filmske karijere zbog uloge majora Alekse u filmu “Kako je počeo rat na mom otoku” i nastavio ulogom u filmu “Tri muškarca Melite Žganjer”. Kasnijim ulogama u filmovima, kao što su “Bogorodica”, “Holding” i posljednji, “Libertas”, nije ponovio uspjeh s početka karijere, ali se stoga posvetio kazališnim ulogama (ostvario ih je više od osamdeset), da bi ga šira publika upamtila po ulozi Poklepovića u TV-seriji “Bumerang”. Njegova uloga u filmu “The Hunting Party” hvaljena je i u prvim američkim kritikama.

Za svoja umjetnička ostvarenja dobitnik je mnogih važnih nagrada i priznanja, od kojih izdvajamo Medalju Grada Varaždina za doprinos u kulturi (1996. godine), Odličje RH – Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića (1996. godine) i Državnu nagradu “Vladimir Nazor” (1997. godine).

Filmografija:

Zauvijek susjedi (2007)
The Hunting Party (2007)
Odmori se, zaslužio si (2007)
Libertas (2006)
Bumerang (2005)
Bitange i princeze (2005)
Snivaj, zlato moje (2005)
Duga mračna noc (2005)
Zlatni vrč (2004)
Svjedoci (2003)
Ne dao Bog većeg zla (2002)
De Enclave (2002)
Posljednja volja (2001)
Holding (2001)
Ante se vraća kuci (2001)
Naši i vaši (2000)

Bogorodica (1999)
Obiteljska stvar (1998)
Tri muškarca Melite Žganjer (1998)
Olujne tišine 1895-1995 (1997)
Kako je počeo rat na mom otoku (1996)
Putovanje tamnom polutkom (1995)
Na rubu pameti (1993)

Komentari