Lorraine Toussaint - Sapunice | Sapunice
lorraine-toussaint

Lorraine Toussaint

Rođendan: 4. 4. 1960.

Znak: Ovan

Rođena u Trinidadu i odrasla u Brooklynu, Lorraine Toussaint je veteranka glume koja je šokirala gledatelje u Netflixovoj hit-seriji ‘Narančasta je nova crna’ kao podla zatvorenica Vee. Također je ostvarila ulogu u filmu ‘Selma’ koji je producirala Oprah Winfrey.

Nakon što je diplomirala glumu na prestižnoj školi Julliard, Toussaint je provela prvih 12 godina svoje karijere ostvarujući kazališne uloge u New Yorku prije nego što se preselila u Los Angeles. Ubrzo nakon dolaska, dobila je ulogu u seriji ‘Any Day Now’. Toussaintine televizijske uloge uključuju važne uloge u popularnim serijama, među kojima su ‘Friday Night Lights’, ‘Milosrdna Grace’, ‘Zakon i red’ te ‘Ružna Betty’. Također je imala nekoliko gostujućih uloga u serijama ‘CSI’, ‘Uvod u anatomiju’ i ‘Skandal’.

Toussaint je ostvarila i filmske uloge, među kojima joj je prva bila uz Burta Reynoldsa u krim-komediji ‘Breaking In’. Toussaint je također glumila u ‘Opasnim mislima’, ‘Solistu’ i ‘Middle of Nowhere’, u kojem je za svoju ulogu nominirana za Independent Spirit Award za najbolju žensku sporednu ulogu.

Filmografija:

Komentari