Lucija Šerbedžija - Sapunice | Sapunice
Lucija-Serbedzija-1

Lucija Šerbedžija

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Lucija Šerbedžija rođena je 8. lipnja 1973. godine u Zagrebu. Hrvatska je filmska i kazališna glumica i model. Najpoznatija je po ulozi u filmu “The Saint” gdje glumi i njen otac.

Lucija je kći jednog od najpoznatijih glumaca bivše Jugoslavije. Od malih se nogu motala po filmskim setovima te su je poznavali svi eminentni filmski režiseri. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Od 1992. godine ostvarila je mnoge uloge u kazalištu “Turistički vodič”, “Grička vještica”, “Odlazak”, “Cigla” itd. Od 1994. godine glumi u hrvatskim i stranim filmovima “Felix”, “Mondo Bobo”, “The Saint” itd.

Ne krije da joj je u karijeri uveliko pomoglo to što joj je tata poznati glumac, ali je Lucija prvenstveno veliki talent i radnik. S ponosom govori o vlastitim uspjesima i radu sa agentima u Engleskoj i Italiji.

U  21. godini se kao prvi celebrity u hrvatskoj odlučuje za slikanje za Playboy. Nakon toga odlazi u Hollywood i nakon pola godine shvaća da nije dovljno ambiciozna za tamošnji tempo te se vraća u hrvatsku. Radi kao slobodni umjetnik i nema angažman ni u kakvom kazalištu. Dobitnica je dvije Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli

Lucija je oženjena beogradskim glumcem Filipom Gajićem s kojim ima sina. 2008. godine po prvi puta glumi sa ocem i to u adaptaciji Shakespearovog Kralja Leara u režiji Lenke Udovički i teatra “Ulysses”.

Filmografija:

Hitna 94 (2008)
Krupni otpad (2008)
Luda kuća (2007)
L... kot ljubezen (2007)
Hermano (2007)
Nafaka (2006)
Warchild (2006)
Infekcija (2003)
Remake (2003)
24 sata (2002)
Novo doba (2002)
Polagana predaja (2001)
Nebo sateliti (2001)
F (2000)

Bogorodica (1999)
The Saint (1997)
Mondo Bobo (1997)
Felix (1996)
Olovna pričest (1995)
Rock 'n' roll (1994)
Rastreseno gledanje kroz prozor (1993)

Komentari