Ludwika Paleta - Sapunice | Sapunice
Ludwika-Paleta-Alina-Monte

Ludwika Paleta

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Planetarno poznata poljska glumica rođena je 28. 11. 1978. u gradu Krakowu. Otac joj je poznati muzičar Zbigniew Paleta, koji se preselio s obitelji u Meksiko, kad mu je tamo ponuđen trajni angažman. Nedugo nakon toga, Ludwigu je starija sestra Dominika Paleta (također glumica) odvela na audiciju, gdje je ova toliko očarala žiri, da su joj ponudili ulogu u “Carrusel”. Paleta ubrzo postaje zvijezda sa karakterom i sex-simbol meksičkih tinejdžera. Sama tvrdi da podjednako voli Poljsku i Meksiko, ali da sebe vidi u Meksiku. Trenutno je udana za meksičkog glumca Plutarca Haza, s kojim ima sina Nicolasa.

Filmografija:

Propiedad ajena (2007)

Duelo de pasiones (2006)
Mujer de madera (2004)
Corazón de melón (2003)
Naturaleza muerta (2003)
Como Dios manda (2003)
Nina... amada mía (2003)
Amigas y rivales (2001)

Huracan (1998)
María la del Barrio (1995)
El Abuelo y yo (1992)

Carrusel (1989)

Komentari