Marijana Mikulić - Sapunice | Sapunice

Marijana Mikulić

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Marijana Mikulić je 25-godišnja bosanska glumica rođena u Širokom Brijegu.

Marijanina majka Mila je kuharica koja ne radi u struci nego vodi poslovanje dućana dječjom odjećom, otac Božo je električar i ima dva mlađa brata; šesnestogodišnjeg Antu i jedanestogodišnjeg Luku.

Od malih je nogu je maštala da se nađe ispred kamera ili na kazališnim daskama, zbog čega je pohađala dramsku grupu u osnovnoj školi. Roditelji je nisu podržavali u ideji da studira glumu, pa je upisala studij prava u Mostaru zbog njih, ali je paralelno upisala i glumu sebi za dušu u istom gradu. Poslje 3 godine prebacuje se na zagrebački odsijek. Trenutno je apsolventica glume na glumačkoj akademiji u Zagrebu.

Prva ulogu, ostvarila je u sapunici „Obični ljudi“.Ta joj je uloga donijela konačno priznanje njezine obitelji, koja isprva nije bila oduševljena što im je kći odabrala glumačko zanimanje. Marijana priznaje da joj se bilo teško uklopiti u ulogu negativke koja se lažima i spletkama pokušava domoći tuđeg muža, jer s njom nema zajedničkih osobina.

Trenutno snima sapunicu „Ponos Ratkajevih“ u kojoj tumači Bela pl. Ratkaj.

Marujana se udala za Josipa Mikulića. Taj 27-godišnji asistent na smjeru studija turizma pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čiji su preci iz istog sela kao i Marijanini, osvojio je glumicu na prvi pogled. Upoznali su se na vjenčanju zajedničke rođakinje, a potom opet sreli za nekoliko mjeseci, na svadbi druge rođakinje. Nakon toga su počeli izlaziti, a ubrzo su se i oženili. Josip i Marijana uzajamno se obožavaju, zajedno provode svaki slobodan trenutak, a glumici nije teško nakon cjelodnevnog snimanja skuhati slastan obrok za svog supruga.

Posljednjih nekoliko mjeseci pleše “senzualni fitness”. Marijana kaže da se nakon treninga osjeća zadovoljnije, mišići joj postaju sve čvršći i ženstvenije hoda. Umjesto nervoze nakon napornih snimanja, puna je elana i samopouzdanja.

Filmografija:

Ponos Ratkajevih (2007)
Obični ljudi (2006)

Komentari