Mark Valley - Sapunice | Sapunice
Mark-Valley

Mark Valley

Rođendan: 24. 12. 1964.

Znak: Jarac

Mark Valley je američki glumac rođen 24.12.1964. godine u Ogdensburgu.

Mark je diplomirao na američkoj vojnoj akademiji ‘West Point’. Ovaj veteran Zaljevskog rata svoju je glumačku karijeru započeo još kao vojnik služeći u prekooceanskim zemljama.

Valley je svestrani filmski i televizijski glumac, jednako poznat po svojim komičnim kao i dramskim ulogama i nastupima. Televizijskim gledateljima postao je prepoznatljivo lice nakon nastupa u posljednjoj sezoni hit serije ‘Fringe’ u kojoj je tumačio ulogu agenta FBI-a Johna Scotta, dok su ga gledatelji serije ‘Bostonsko pravo’ kroz tri sezone gledali kao Brada Chasea. Pojavljivao se i u hit serijama ‘Opet iznova’ te ‘Hitna služba’.

Valleyjeva filmska ostvarenja uključuju uloge u ‘The Innocent’, ‘Pod opsadom’ nasuprot Denzelu Washingtonu te ‘George Wallace’ redatelja Johna Frankenheimera, zatim ‘Neka druga ljubav’ s Madonnom i Rupertom Everettom te crtani film ‘Shrek 3′ u kojemu je Valley posudio glas Kiklopu. Valley je u svoj glumački opus upisao i nastup u monodrami ‘Walls, Wars and Whiskey’ kojoj je sam i autor, a koja govori o iskustvu odrastanja u New Yorku te služenju u vojsci.

Filmografija:

Human Target (2010)
Fringe 2008)
Emily's Reasons Why Not (2008)
Swingtown (2008)
Law And Order: Special Victims Unit (2007)
Boston Legal (2007)
Shrek the Third (2007)
Live! (2007)
Business Class (2007)
The 4400 (2004)
Keen Eddie (2004)
I'm with Her (2004)
Harry Green and Eugene (2004)
ER (2003)
Pasadena (2002)
Spin City (2002)
Once and Again (2001)
Gideon's Crossing (2001)
The Lone Gunmen (2001)
CSI: Las Vegas (2001)
Big Time (2001)
Jericho (2000)
Running Mates (2000)
Diagnosis Murder (2000)
The Next Best Thing (2000)

Brimstone (1999)
The Siege (1998)
Some Girl (1998)
LateLine (1998)
Breast Men (1997)
Days of Our Lives (1997)
George Wallace (1997)
Vanishing Son IV (1994)
Another World (1993)
The Innocent (1993)

Komentari