Martha Julia - Sapunice | Sapunice
Martha-Julia

Martha Julia

Rođendan: 24. 2. 1973.

Znak: Ribe

Martha Julia Lopez Luna, rođena 24.2.1973. godine, meksička je glumica.

Martha je karijeru započela u rukama Emillia Larrosa koji ju je pozvao da glumi Consuelu u telenoveli “El Premio Mayor”. Telenovela je doživjela veliki uspjeh te ju je Emillio pozvao 2. godine kasnije da snimi nastavak ali pod imenom “Saludo Dinero y Amor”. Poslije je ponovo radila sa Emilliom na sapunici “Amigas y Rivales” glumeći Margaritu.

2004. godine pojavljuje se u Big Brotheru ali biva izačena kao deveta. 2005. godine ona i njen dečko Gabriel Soto se žene.

Najpoznatija je po ulozi u telenoveli “Destilando Amor” kao Isadora Duarte Montalvo.

Filmografija:

Alma de hierro (2008)
Destilando amor (2007)
Olvidarte jamas (2006)
La Madrastra (2005)
Luciana y Nicolas (2003)
Las Vias del amor (2002)
Mujer, casos de la vida real (2002)
Amigas y rivales (2001)

Salud, dinero y amor (1997)
El Premio mayor (1995)

Komentari