Masi Oka - Sapunice | Sapunice
Masi-Oka

Masi Oka

Rođendan: 27. 12. 1974.

Znak: Jarac

Masi Oka je japanski glumac rođen 27.12.1974. godine u gradu Tokyo.

Puno ime mu je Masayori Oka i visok je 169 cm. U dobi od šest godina roditelji su se preselili u Los Angeles (gdje i danas boravi) pa Masayori govori jednako dobro engleski i japanski jezik. Ima izuzetno visok kvocijent inteligencije (preko 180) pa se u dvanaestoj godini pojavio na naslovnici izdanja Time magazina “Those Asian-American Whiz Kids”.

Nakon završetka srednje škole Harvard-Westlake School 1992. godine., upisao je matematiku i informatiku na sveučilištu Brown i diplomirao 1997. godine.

Masayori usprkos zavidnoj glumačkoj karijeri nekoliko dana tjedno radi u Industrial Light And Magic studiju za specijalne efekte oskarovca Georgea Lucasa. Hobi mu je Kendo (drevna japanska mačevalačka vještina) a još uvijek vozi staru Hondu Accord.

Filmografija:

The Promotion (2008)
Robot Chicken (2007)
Balls of Fury (2007)
Jane Doe: Ties That Bind (2007)
The Sarah Silverman Program (2007)
Heroes (2006)
Joey (2006)
The Loop (2006)
Without a Trace (2006)
Reba (2006)
One Sung Hero (2006)
Reno 911! (2005)
God Wears My Underwear (2005)
House of the Dead 2 (2005)
The Proud Family Movie (2005)
Less Than Perfect (2005)
All of Us (2004)
Chester's Big Night (2004)
Still Standing (2004)
Along Came Polly (2004)
Luis (2003)
Legally Blonde 2: Red, White And Blonde (2003)
Uh Oh! (2003)
On the Spot (2003)
Scrubs (2002)
She Spies (2002)
Austin Powers in Goldmember (2002)
Sabrina, the Teenage Witch (2002)
Yes, Dear (2002)
Gilmore Girls (2001)
Citizen Baines (2001)
Dharma And Greg (2001)

Komentari