Matthew Davis - Sapunice | Sapunice
ROSANNA ARQUETTE, RAOUL BOVA, AMANDA DETMER, RICK GOMEZ, BARRY WATSON, SARAH LANCASTER, MATTHEW DAVIS

Matthew Davis

Rođendan: 8. 5. 1978.

Znak: Bik

Matthew W. Davis rođen je 8.5.1978. godine u Salt Lake Cityu (Utah). Američki je glumac.

Umjetničku karijeru je započeo na University of Utah. Njegov filmski debi bio je 2000. godine u filmu Tigerland.

Između 2000. i 2002. godine David nastupa u nekoliko filmova uglavnom glumeći tinejđžere, uključujući Legally Blonde i Blue Crush. Otada se pojavljuje u podosta nezavisnih niskobudžetnih filmova.

Filmografija:

Finding Bliss (2008) Jeff Drake
Law And Order: Special Victims Unit (2008)
Wasting Away (2007)
What About Brian (2006)
Bottoms Up (2006)
Mentor (2006)
BloodRayne (2005)
Into the Sun (2005)
Heights (2005)
Shadow of Fear (2004)
Seeing Other People (2004)
Something Better (2003)
Below (2002)
Blue Crush (2002)
Lone Star State of Mind (2002)
Legally Blonde (2001)
Pearl Harbor (2001)
Urban Legends: Final Cut (2000)
Tigerland (2000)

Komentari