Matthew Ferguson - Sapunice | Sapunice
Matthew-Ferguson

Matthew Ferguson

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Kanadski glumac Matthew Ferguson je rođen 03. 04. 1973. godine u Toronto Islandu (Ontario).

Odrastući u zajednici od 700 ljudi, prvi put se našao u centru pažnje u petoj godini, kada je sudjelovao ljudskom lancu napravljenom kao prosvjed protiv vladinog projekta da pretvori otok u park. Kasnije, 1992. godine, zajednica dobiva zemlju na korištenje slijedećih 99 godina.

Završivši Claude Watson School, razmišljao je o pozivu vatrogasca (pa čak i astronauta), no ipak se odlučio za glumački poziv. Glumački prvijenac ostvaruje u kazališnoj predstavi Geometry in Venice”, 1989. godine.

Matthewa kod glume impresionira intezivan način upoznavanja drugih ljudi – sa njime kao produženom rukom. Zbog toga jednako privlače nastupi u kazalištu i na TV-u. Smatra da je film je vizualan medij- gotovo poput plesa, pa tako izazov u portretiranju lika jako ovisi o mnogim ljudima, dok u kazalištu, riječi postaju puno važnije te interakcija sa publikom i izvedba uživo kreiraju poseban doživljaj sam po sebi.

Matthew voli igrati hokej, hodati po štulama, uzgajati rajčice i posjećivati političke skupove. Omiljeni filmovi su mu Star Wars, Diva i The Godfather, a omiljeni glazbenici Tom Petty, The Beatles, Nina Simone, The Tragically Hip i The Wailers.

Iako u seriji Nikita glumi kompjuterskog genija, u stvarnom životu zna vrlo malo o kompjuterima. Ima prijatelje i savjetnike koji mu pomažu sa tehnološkim stvarima.

Filmografija:

Odd Job Jack (2005)
Snakes and Ladders (2004)
Owning Mahowny (2003)
An American in Canada (2002)
Three and a Half (2002)
Cube 2: Hypercube (2002)
The Associates (2002)
Earth: Final Conflict (2001)
I Shout Love (2001)

Giving Up the Ghost (1998)
The Wall (1998)
La Femme Nikita (1997)
Uncut (1997)
PSI Factor: Chronicles of the Paranormal (1996)
The English Patient (1996)
Lilies - Les feluettes (1996)
The Deliverance of Elaine (1996)
Harrison Bergeron (1995)
Billy Madison (1995)
Spenser: Pale Kings and Princes (1994)
Lives of Girls And Women (1994)
Life with Billy (1994)
Eclipse (1994)
The Club (1994)
I Love a Man in Uniform (1993)
Love & Human Remains (1993)
Street Legal (1992)
On My Own (1992)

Komentari