Mauricio Islas - Sapunice | Sapunice
Mauricio_Islas

Mauricio Islas

Rođendan: 16. 8. 1973.

Znak: Lav

Mauricio Islas je meksički glumac rođen 16.08.1973. godine u Mexico Cityju.

Puno ime mu je Juan Mauricio Islas Ilescas. Mauriciovi roditelji su Juan Islas i Rosalinda Ilescas.

Umjetničku karijeru započeo je 1992. godine sporednom ulogom u telenoveli Carrusel de las Américas. Nakon toga nastupio je u još nekoliko sporednih uloga, da bi 1998. godine ostvario glavnu ulogu u telenoveli Preciosa, za koju je i dobio nagradu TVyNovelas za najboljeg mladog protogonista.

Nakon toga nastavlja karijeru većinom nastupajući u telenovelama, te 2004. godine potpisuje ugovor sa Telemundom i nastupa u njihovim uspješnicama kao što su Prisionera, Amores de Mercado i Pecados Ajenos. 2010. godine vraća se u Meksiko i snima telenovelu La Loba a njegovo posljednje ostvarenje je sa slavnom Edith Gonzales u telenoveli Cielo Rojo.

Mauricio je od 2001. godine bio oženjen pjevačicom Patriciom Villasanom, s kojom ima kći Camilu. Par se rastao 2006. godine, a Mauricio je trenutno oženjen sa Palomom Quezadom, s kojom ima sina Emiliana.

Filmografija:

Viento en contra (2011)
Cielo Rojo (2011)
2010 El secreto (2010)
La Loba (2010)
El cartel (2009)
Pecados ajenos (2007)
Decisiones (2007)
Amores de mercado (2006)
Ambiciona (2006)
Don de Dios (2005)
Los plateados (2005)
Una segunda oportunidad (2005)
Prisionera (2004)
Amor real (2003)
Punto y aparte (2002)
El manantial (2001)
Primer amor... tres anos despues (2001)
Primer amor... a mil por hora (2001)
Mi destino eres tu (2000)
DKDA: Suenos de juventud (2000)

Amor gitano (1999)
Cuento de Navidad (1999)
Preciosa (1998)
Tres vs. tres (1998)
Mi pequena traviesa (1997)
Mi querida Isabel (1997)
Cancion de amor (1996)
Pobre nina rica (1995)
Volver a empezar (1994)
Magica juventud (1992)
Carrusel de las Americas (1992)

Komentari