Melisa Sozen - Sapunice | Sapunice
Melisa-Sozen

Melisa Sozen

Rođendan: 6. 7. 1985.

Znak: Rak

Melisa Sozen je turska glumica rođena 06.07.1985. godine u Istanbulu.

Melisa Sozen je odrasla u skladnoj obitelji, a ljubav prema umjetnosti usadila joj je majka umjetnica. Kao mala plesala je balet, a nedavno je posjetila i Šibenik. Njezina zaljubljenost u filmu počela je s 10 godina kada je lijepa glumica gledala film ‘Leon’ s Natalie Portman u glavnoj ulozi.

Studirala je na Pera Fine Arts College. Svoj debi je imala u filmu ‘Çağan Irmak’s Bana Şans Dile’.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada poput omiljene TV glumice na ‘Ismail Dümbüllü Awards’ za ‘Blade Runnera’, zatim dobila je nagradu za najbolju sporednu glumicu na ‘4  Yeşilçam Awards’ za ulogu u ‘Hunting Season’.

Sa svojim velikim očima neodoljivo podsjeća na Audrey Hepburn. Utjelovila je Hrvaticu Noru u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’.

Filmografija:

Winter Sleep (2013)
Subat (2012)
Pazarlari Hiç Sevmem (2012)
Muhtesem Yuzyıl (2011)
Hunting Season (2010)
Güneydogu'dan Öyküler - Önce Vatan (2010)
Bir bulut olsam (2009)
Biçak sirti (2007)
Eve giden yol 1914 (2006)
Cenneti beklerken (2006)
Azap yolu (2006)
Kabuslar evi - Seni beklerken (2006)
Crash (2005)
In the Jail Now (2005)
Okul (2004)
Kayip asiklar (2004)
Çemberimde gül oya (2004)
Sih Senem (2003)
Sarkilar seni söyler (2003)
Büyümüs de küçülmüs (2003)
Içerideki (2002)
Yeni hayat (2001)
Bana sans dile (2001)
Ask güzel seydir (2000)

Komentari