Michael Boatman - Sapunice | Sapunice
14.tif

Michael Boatman

Rođendan: 25. 10. 1964.

Znak: Škorpion

Michael Patrick Boatman rođen 25.10.1964. godine u Colorado Springsu, američki je glumac i pisac.

Odrastao je u Chicagu. Sin je Gwendolyn Boatman Pugh, nadzornice u domu za hendikepirane, i Daniela Boatmana, vojnog službenika. Diplomirao je na Western Illinois sveučilištu i primio je njihovu nagradu Alumni Achievement Award 1997.godine.

Studirajući glumu na sveučilištu Michael je glumio razne uloge kao što su Oberon u Midsummer Night’s Dreamu i Purlie u Purlie Victorious. Bio je član studentske komedijske skeč grupe zvane Shock Treatment, s kojom su nastupali u lokalnim barovima i noćnim klubovima. Za vrijeme njegove druge seniorske godine Boatman je osvojio prestižnu Irene Ryan nagradu za najboljeg pratećeg glumca, tijekom finalnog natjecanja u Kennedy Centru.

1986., godine Michael se preselio u Chicago, gdje se školovao sa Jane Brody, popularnom glumačkom učiteljicom i direktoricom. Kasnije te iste godine se prijavio na auduciju na kojoj je i pobijedio za ulogu Motowna u vijetnamskoj akcijskoj drami, Hamburger Hill. Iste godine pojavio se u filmu Running On Empty sa Riverom Phoenixom.

1996. godine je osvojio ulogu Cartera na ABC sitcomu, Spin City, igrajući razdražljivog maloljetnika u gay vezi. Za rad u Spin City nominiram je za pet NAACP Image nagrade za najboljeg pratećeg glumca u komediji. Također je osvojio GLAAD (Gay and Lesbian Association Against Defamation) nagradu za najboljeg glumca. 1998. godine se prijavio na auduciju za pilota serije China Beach. Glumio je Samuela Becketta, mrtvozornika u China Beach mrtvačnici sljedeće tri sezone. Kasnije je glumio zajedno sa Tomom Arnoldom u The Jackie Thomas Showu i u kratkotrajnoj WB seriji Muscle.

Michael je glumio u filmu The Peacemaker sa Georgom Clooneyom i Nicole Kidman. Nastupio je i kao gost nekim serijama kao što su Law And Order: Special Victims Unit season 6 episode Obscene, Less Than Perfect, Yes, Dear, Scrubs, CSI: Miami i Grey’s Anatomy.

Michael je također i romanopisac. Piše u splatterpunk horror rodu, a njegove priče izlaze u poznatim magazinima kao što su Weird Tales, Horror Garage i Red Scream. Njegova prva kolekcije kratkih priča zvana God Laughs When You Die izdana je 23.10.2007. godine

Filmografija:

American Summer (2008)
And Then Came Love (2007)
Grey's Anatomy (2007)
Law And Order (2003-2007)
Frangela (2007)
Traveling in Packs (2007)
Kalamazoo? (2006)
Huff (2006)
Once Upon a Mattress (2005)
Scrubs (2005)
Play Dates (2005)  
Yes, Dear (2004)
CSI: Miami (2004)
Woman Thou Art Loosed (2004)
Educating Lewis (2004)
Law And Order: Special Victims Unit (2003)
Less Than Perfect (2003)
ArliSS (2002)

Walking to the Waterline (1998)
The Peacemaker (1997)
Spin City (1996)
Muscle (1995)
Living Single (1995)
The Larry Sanders Show (1995)
The Glass Shield (1994)
House of Secrets (1993)  
The Jackie Thomas Show (1992)
Quantum Leap (1992)
In the Line of Duty: Street War (1992)
Unbecoming Age (1992)
China Beach (1991)
Shades of LA (1991)
Fourth Story (1991)  
Donor (1990)  

Running on Empty (1988)
Hamburger Hill (1987)

Komentari