Mila Elegović - Sapunice | Sapunice
Mila-Elegovic

Mila Elegović

Rođendan: 13. 6. 1970.

Znak: Blizanci

Mila Elegović je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica rođena 13.06.1970. godine u Zagrebu.

Završila je Akademiju dramskih umjetnosti i baletnu školu. Obrazovanje usavršava u Hochshule fur Musik und darstellende Kunst u Beču, Austrija (odjel za mjuzikl) te u Guilford School of Acting i Royal Academy of Music u Londonu, Velika Britanija; pjevanje kod prof. Nonija Žuneca, Mire Zidarić i Branka Blaćea, ples kod Silvije Hercigonje.

Trenutno radi u zagrebačkom kazalištu Komedija, a poznata je po mnogim ulogama, kako kazališnim tako i televizijskim. Ostvarila je i brojne uloge u radio-dramama Dramskog programa Hrvatskog radija. Osvojila je brojne nagrade od kojih ističemo: Nagrada za najboljeg glumca na Danima satire (Dobro došli u plavi pakao) godine 1995., Nagrada hrvatskog glumišta 1999. godine za najbolju ulogu u radio drami (Pjesma), Nagrada hrvatskog glumišta 2004. godine za uloge Audrey (Mali dućan strave) i Roxie Hart (Chicago); Najhistrion 2006.

Nakon rastave braka krajem 2006. nastupa pod imenom Mila Elegović.

Mila je postala novo zaštitno lice Opela za Hrvatsku primivši ključ svoje nove Opel Merive, a govori engleski i italijanski jezik. Mila nastupa u bendu “Plava trava zaborava” je o kojemu ima samo riječi hvale.
“To je moj bend. To je nešto predivno. To je poklon koji sam dobila. Dugo sam tražila neki put kako bih se izrazila. Jako volim tu vrstu glazbe i ona paše mom vokalu jer moj glas je specifičan. Nisam pjevač u iskonskom smislu i toga sam svjesna. Ono što mogu raditi kao pjevačica je vrlo usko, bez obzira na nastup na sceni i pjevanja kao dio role.”

Filmografija:

Pod sretnom zvijezdom (2011)
Jenny te voli (2010)
Bračne vode (2008)
Nije kraj (2008)
Zauvijek susjedi (2007)
Cimmer fraj (2007)
Pjevajte nešto ljubavno (2007)
Bitange i princeze (2005)
Žutokljunac (2005)
Kad zvoni? (2005)
Cappuccino zu Dritt (2003)

Garcia (1999)
Trgovci srećom (1999)
Putovanje tamnom polutkom (1996)
Djed i baka se rastaju (1996)
Prolazi sve (1995)
Michele va alla guerra (1994)
Večer u đačkom domu (1993)

Komentari