Murat Yildirim - Sapunice | Sapunice
Murat_Yildirim

Murat Yildirim

Rođendan: 13. 4. 1979.

Znak: Ovan

Murat Yildirim je turski glumac rođen 13.04.1979. godine u Konyji.

Na tehničkom fakultetu Yildiz diplomirao je na odjelu strojarstva. Prvu ulogu ostvario je u školskoj predstavi gdje mu je njegov otac učitelj dao ulogu. Glumački debi ostvario je 2003. godine u seriji Olumsuz Ask.

Od 2008. godine oženjen je glumicom Burcin Terzioglu, koju je upoznao na snimanju serije Firtina 2006. godine. Nakon toga Murat ostvaruje glavnu ulogu u seriji ‘Asi’ i postaje popularan na cijelom Bliskom istoku, Rumunjskoj i Bugarskoj.

Na filmu se pojavljuje 2006. godine, a za ulogu u filmu ‘Araf’ osvaja i nagradu Golden Orange. 2008. godine glumi uz bok Beren Saat u filmu Pains of Autumn redatelja Tomrisa Giritlioglua, a nakon toga uslijedila je uloga i u seriji ‘Ljubav i kazna’

Zajedno s kolegicom iz serije Tubom, Murat je na 51. televizijskom festivalu u Monte Carlu bio prezenter na dodjeli nagrada.

Turski predsjednik Abdulah Gul priredio za hrvatskoj predsjednika Josipovića primanje na kojem je bio i Murat. Tamo se upoznao s hrvatskim predsjednikom.

Filmografija:

Gecenin Kraliçesi (2016)
Kocan Kadar Konus Dirilis (2016)
Kocan Kadar Konus (2015)
Kirimli (2014)
Suskunlar (2012)
Ask ve ceza (2009)
Ey ask nerdesin (2009)
Pains of Autumn (2009)
Asi (2007)
Araf (2006)
Firtina (2006)
Organize isler (2005)
All My Children (2004)
The Big Lie (2004)
Olumsuz Ask (2003)

Komentari