Natalia Oreiro - Sapunice | Sapunice
Natalia-Oreiro

Natalia Oreiro

Rođendan: 19. 5. 1977.

Znak: Bik

Natalia Oreiro je urugvajska pjevačica i glumica rođena 19.5.1977. godine u gradu Montevideo.

Puno ime joj je Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourie, nadimci Naty i Natasha, a visoka je 174 cm.

Roditelji su joj otac Carlos Alberto i majka Mabel a ima i stariju sestru Adrianu. Počela je studirati sa 8 godina i sa 12 se prijavila na audiciju za reklame. Kao tinejdžerka, pojavljuje se u više od 30 TV reklama za kompanije poput Coca-Cola, Pepsi i Johnson And Johnson. Sa 14 godina sa grupom Paquitas zajedno sa Xuxa Meneghel odlazi na turneju po SAD-u. U nedostatku novca, seli se u Argentinu i dobiva male uloge u sapunicama. Radila je kao MTV VJ i 1995. dobiva ulogu u sapunici Dulce Ana. 1996. godine dobiva ulogu u TV seriji 90-60-90 modelos i slijedeće godine, ulogu u Ricos y famosos (glumeći Valeriu), koja je privukla pozornost diljem Argentine i svijeta.

Zatim, sudjeluje u argentinskom hitu Un Argentino en New York (1998. godine), u kojem glumi ambicioznu tinejđerku u potrazi za muzičkom slavom. Tako pomalo ironično, pošto je poslije filma objavila svoj prvi album kao pjevačica zvana Natalia Oreiro i singl Cambio dolor pota je uvodna tema na njenom sljedećem radu u poznatom showu Muneca brava (1998. godine), i koji je bio svakodnevan hit tijekom 1998.-1999. godine u Argentini, Europi i nekim zemljama Bliskog Istoka, gdje je album bio u prodaji. Za svoju izvedbu, Natalia je dvaput nominirana (1998 i 1999. godine) za nagradu Martín Fierro (argentinska Grammy nagrada) za najbolju glumicu u glavnoj ulozi. U siječnju 2000. godine, Natalia je proglašena za Celebrity of the Year u E! Entertainment Television Network.

Usporedo s glumačkom, razvija i glazbenu karijeru sa drugim albumom Tu veneno; prezentacijama u Gala de la Hispanidad i Gala de Murcia (oboje u Španjolskoj) i Festival de la Calle 8 u Miamiu. Natalia nastupa i na prestižnom latino TV showu Sabado Gigante Internacional (voditelj Don Francisco), a kruna glazbene karijere je nastup na Vina del Mar Festival 2000, u Chileu, gdje je proglašena Kraljicom događaja.

Udana je za Ricardo Molloa (od 31.12.2001. godine).

Prva je urugvajka nominirana za Grammy, te kuma argentinske nogometne momčadi na SP-u Korea/Japan. Sa prijateljem pjevačem Jaimem Roosom, pjevala pjesmu koja predstavlja Las Americas.
Članica je Greenpeacea, a od 2005. godine je vegetarijanka.

Filmografija:

I Am Gilda (2016)
Pimienta roja (2016)
The Retirement (2016)
El ángel (2016)
Cannibals (2015)
100 años de cine argentino (2014)
Protocolo Celeste (2014)
Solamente vos (2013)
The German Doctor (2013)
Lynch (2012)
Farewell (2012)
Clandestine Childhood (2011)
My First Wedding (2011)
Miss Tacuarembó (2010)
France (2009)
Música en espera (2009)
Amanda O (2008)
Possible Lives (2007)
La Peli (2007)
Sos mi vida (2006)
V ritme tango (2006)
Las Vidas posibles (2006)
La Guerra de los gimnasios (2005)
Botines (2005)
El Deseo (2004)
Cleopatra (2003)
Kachorra (2002)

Muneca brava (1998)
Un Argentino en New York (1998)
Casablanca (1998)
Ricos y famosos (1997)
90-60-90 modelos (1996)
Dulce Ana (1995)
Inconquistable corazon (1994)
Alta comedia (1991) (nastupila 1992)

Komentari