Natalie Mendoza - Sapunice | Sapunice

Natalie Mendoza

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Australska glumica i pjevačica filipinskog i njemačko-austrijskog podrijetla rođena 12 kolovoza 1978. rođena je kao kći oca u Hong Kongu a odrasla u Sydneyu.

1998. godine glazbeni sastav bend Jackson Mendoza sa sestrom Rebeccom. Iako su se raspali 2000. godine, uspjeli su izdati dva singla koji su ušli u Top 30 u Australia.

U međuvremenu Natalie je počela nastupati u TV ulogama, a prekretnicu karijere značilo je pojavljivanje u filmu Moulin Rouge! (u kojem je zajedno sa  Nicole Kidman, pjevala Diamonds Are a Girl’s Best Friend i Material Girl). Moulin Rouge!, Natalie počinje raditi na solo albumu u Melbourneu.
Uz angažman u filmu, nastupa i na pozornici u mjuziklima poput Miss Saigon, Cats, Sweet Charity i Les Miserables.

2003. godine postaje zaštitno lice za Voodoo Dolls surf/ski liniju odjeće koja se prodaje u Londonu i Australiji.

Sve do rane 2001. godine, bila je zaručena za australskog pjevača Davida Campbella. Na snimanju filma The Great Raid, započinje vezu sa kolegom na setu, Joseph Fiennes, te odlaze živjeti u London.
U travnju 2006., udaje se za Eliota Kennedyja.

Filmografija:

Hotel Babylon (2006)
The Great Raid (2005)
The Descent (2005)
Code 46 (2003)
Horseplay (2003)
Hard Knox (2001)
Moulin Rouge! (2001)
South Pacific (2001)
Muggers (2000)

BeastMaster (1999)
Farscape (1999)
Fearless (1999)
Wildside (1998)
The Music of Andrew Lloyd Webber (1995)

Komentari