Nives Ivanković - Sapunice | Sapunice
Nives_Ivankovic

Nives Ivanković

Rođendan: 1. 6. 1967.

Znak: Blizanci

Nives Ivanković je rođena 01.06.1967. godine u Tomislav gradu.

Osnovnu i srednju školu završila je u Splitu, a u Sarajevu je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti. U profesionalnom angažmanu je kao stalna članica drame u HNK Split punih 19 godina. Nives je televizijska, filmska i kazališna nagrađivana glumica (nagrada Marul za ulogu Mare u Libru, nagrada Zlatni smijeh na danima Satire), a široj javnosti je poznata po TV ulogama u serijama: Nad lipom, Lud zbunjen normalan, Balcan com, Villa Maria, Bibin svijet…

Rad na hrvatskom filmu obilježila je  u antologijskom filmu „Ta divna splitska noć“ koji je ovjenčan s dvadesetak međunarodnih nagrada, u ulozi Marije u Četveroredu, U Agoniji, Vjerujem u anđele, Kanjon opasnih igra, Moram spavati anđele…

U kazalištu pak Nives ima status prvakinje, a njen rad je kontinuiran gdje bismo mogli izdvojiti neke kao što su: Jovana u predstavi ‘Suze i Smij staroga Splita’, Anett u ‘Bogu masakra’, Gospa Izabeta u ‘Decameronu’, te mnoge druge. Potpisnik je i mnogih TV scenarija za glazbeno – zabavne emisije, bila je kolumnistica Slobodne Dalmacije, a režirala je i dokumentarni film  „Iza kamera Vile Marije“ što joj je bio autorski rad  budući da je sama napisala scenarij, snimala, montirala i režirala.

Nives obožava putovati; putuje na način da neplanirano krene iz grada u grad. Kaže da je rad opušta te da se ne zna odmarati. Režija joj je velika ljubav. Privatno ima mali krug ljudi koji dragocjeno čuva kao i svoju privatnost.

Filmografija:

Ruža vjetrova (2011)
Lud, zbunjen, normalan (2010)
Vjerujem u anđele (2009)
Moram spavat', anđele (2007)
Nad lipom 35 (2006)
Balkan Inc. (2006)
Villa Maria (2004)
Ta divna Splitska noć (2004)
Četverored (1999)
Kanjon opasnih igara (1998)
Agonija (1998)

Komentari