Noah Danby - Sapunice | Sapunice
Noah-Danby

Noah Danby

Rođendan: 24. 4. 1974.

Znak: Bik

Kanadski filmski i televizijski glumac Noah Danby rođen je 24.4.1974. u gradu Guelphu.

Sin je poznatog kanadskog slikara Kena Danbyja, visok 191 cm.

Noah Dandy nije netko na koga biste željeli nabasati u nepoznatoj mračnoj uličici, budući da se bavi koreanskim borilačkim vještinama, a njegov učitelj podučavao je velikane  Jackiea Chana  i Bruce Leeja.

Njegovi su mu mišići zaradili i zapažene filmske uloge u “Against the Ropes” sa Meg Ryan, “The Tuxedo” sa Jackie Chan i Jennifer Love Hewitt te “Exit Wounds” sa Stevenom Seagalom i Isaiahom Washingtonom. Na malom se ekranu Dandy pojavljivao u velikom broju serija među kojima je i uspješnica Smallwille.

Oženjen je sa parntnericom iz serije “Painkiller Jane” Kristannom Loken.

Filmografija:

The Summit (2008)

Painkiller Jane (2007)
Numb (2007)
Alien Incursion (2006)
The Evidence (2006)
The Collector (2006)
Godiva's (2006)
Smallville (2005)
The 4400 (2005)
Stargate SG-1 (2004)
Andromeda (2004)
Against the Ropes (2004)
The Book of Mormon Movie, Volume 1: The Journey (2003)
Veritas: The Quest (2002)
Mutant X (2002)
The Brady Bunch in the White House (2002) 
The Tuxedo (2002)
Recipe for Murder (2002) 
Relic Hunter (2002)
Witchblade (2001)
Exit Wounds (2001)
Queer as Folk (2001)
Witchblade (2000)
The Skulls (2000)

Detroit Rock City (1999)
Rocky Marciano (1999) 
Lexx (1999)

Komentari