Noel Clarke - Sapunice | Sapunice
Noel-Clarke

Noel Clarke

Rođendan: 6. 12. 1975.

Znak: Strijelac

Noel Anthony Clarke je britanski glumac i scenarist rođen 6.12.1975. godine.

Nije pohađao glumačku akademiju, nego je studirao multimediju na “University of North London” prije nego li je uzeo satove glume u Londonskom centru za glumu.

Najpoznatiji je po ulogama u filmovima “Auf Wiedersehen”, “Pet” i seriji “Doctor Who”.

Karijeru scenarista započeo je 2005. godine kada je napisao scenarij za  film Kidulhood koji je objavljen 2006. godine. Napisao scenarij i glumio u filmu “Kidulthood “, a režirao je i glumio u nastavku “Adulthood” koji je objavljen 2008. godine. Iste godine glumi u spotu grupe “The Prodigy” za pjesmu “Invaders Must Die”.

2009. godine osvaja nagradu BAFTA u kategoriji “Orange Rising Star Award”, a sudjeluje i na BBC-om projektu “BBC BLast” koji mladim ljudima pruža mogućnosti kreativnog razvoja.

Filmografija:

The Throwaways (2015)
Chasing Shadows (2014)
The Assets (2014)
The Anomaly (2014)
I Am Soldier (2014)
Star Trek Into Darkness (2013)
2012 The Knot (2012)
Storage 24 (2012)
Fast Girls (2012)
Tommy Southern (2012)
Screwed (2011)
Huge (2009)
Sex And Drugs And Rock And Roll (2009)
Heartless (2009/I)
Doghouse (2009)
Adulthood (2008)
West 10 LDN (2008)
Dubplate Drama (2007)
Jane Hall (2006)
Tardisodes (2006)
Kidulthood (2006)
Plastic (2006)
Doctor Who (2005)
A Touch of Frost (2004)
Holby City (2004)
I'll Sleep When I'm Dead (2003)
Doctors (2003)
Adventure Inc. (2003)
Auf Wiedersehen, Pet (2002)
Licks (2002)
The Last Angel (2002)
Casualty (2001)
Waking the Dead (2001)
Judge John Deed (2001)
The Bill (2000)

Metrosexuality (1999)
Take 2 (1999)
Native (1999)

Komentari