Nurgul Yesilcay - Sapunice | Sapunice
Nurgul-Yesilcay

Nurgul Yesilcay

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Nurgul Yesilcay je turska glumica rođena u Afyonu.

Puno ime joj je Nurgül Yeşilçay Hayranlari, a njeno prezime znači ‘Zeleni čaj’

Nurgul je završila glumu na državnom konzervatoriju sveučilišta Anadolu u Eskişehiru. Nakon što je diplomirala, ostvarila je nekoliko glavnih uloga u kazališnim predstavama kao što su Ophelia u Hamletu i Blanche u Tramvaj zvan čežnja. Usporedo s nastupima u kazalištu,

Na velikom ekranu debitirala je 2001. godine u filmu Sellale (The Waterfall). Nakon toga ostvarila je zapažene uloge u mnogobrojnim serijama poput Asmali konak, Ezo Gelin, a glumila je i u filmovima: Vicdan, Egreti Gelin i Yasamin Kiyisinda.

Nurgul je dobitnica mnogobrojnih nagrada ‘Golden Boll’, ‘Screen Actors Guild’, ‘Sadri Alisik Acting’, a osvojila je i nagradu za najbolju glumicu na 45. Antalya Golden Orange Film Festivalu

Ostvarila je zapažene uloge u mnogobrojnim serijama poput Asmali konak, Ezo Gelin.

Nurgul je bila u braku s Cemom Ozerom od 2004 – 2010. godine, te ima sina Osmana Nejata.

Filmografija:

Köstebekgiller: Perili Orman (2015)
Paramparça (2014)
Gece (2014)
Pek Yakinda (2014)
Cinayet (2014)
Robbery on the Champs Elysees (2013)
Bebek isi (2013)
Galip Dervis (2013)
Ask Kirmizi (2013)
Sultan (2012)
Cinar agaci (2011)
Ask ve ceza (2009)
7 kocali Hurmüz (2009)
Vicdan (2008)
Auf der anderen Seite (2007)
Adem'in trenleri (2007)
Ezo Gelin (2006)
Belali baldiz (2005)
Anlat Istanbul (2005)
Egreti gelin (2005)
Melekler adasi (2004)
Asmali konak: Hayat (2003)
Mumya firarda (2002)
Asmali konak (2002)
Sellale (2001)
90-60-90 (2001)
Ikinci bahar (1999)
Hersey cok guzel olacak (1998)

Komentari