Omar Epps - Sapunice | Sapunice

Omar Epps

Rođendan: 23. 7. 1973.

Znak: Rak

Američki glumac rođen je 23.7.1973. u Brooklynu.

Puno ime mu je Omar Hashim Epps.

Već u mladosti je pokazivao dar za pisanjem, tako da je napisao mnoge kratke priče, pjesme a zanimljivo je da sa deset godina započinje pisati svoj prvi scenarij.

Završio je glumačku školu Fiorello H LaGuardia High School of Music, Art, and the Performing Arts u New Yorku. Bio je član pjevačke grupe Wolfpak koju je onovao njegov brat 1991., a pojavljivao se i kao plesač za Queen Latifah. Visok je 179 cm. Podjednako je uspješan u filmskom i TV svijetu.
Dobitnik je nagrade NAACP Image Award (održanoj 2.3.2007.) za najbolja sporednu ulogu u TV seriji (serija House M.D.).

Oženjen je sa Keishom Spivey (od 2004.) s kojom ima dvoje djece. Sa glumcem Marlonom Wayansom je prijatelj od djetinjstva.

Filmografija:

House M.D. (2004)
Alfie (2004)
Against the Ropes (2004)
Conviction (2002)
Big Trouble (2002)
Perfume (2001)
Dracula 2000 (2000)
Brother (2000)
Love & Basketball (2000)

In Too Deep (1999)
The Wood (1999)
The Mod Squad (1999)
Breakfast of Champions (1999)
Blossoms and Veils (1998)
Scream 2 (1997)
First Time Felon (1997)
ER (1996)
Deadly Voyage (1996)
Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (1996)
Higher Learning (1995)
Major League II (1994)
The Program (1993)
Daybreak (1993)
Street Justice (1993)
Here and Now (1992)
Juice (1992)
ABC Afterschool Specials (1991)

The Green Flash (1989)

Komentari