Osvaldo Laport - Sapunice | Sapunice
Osvaldo_Laport

Osvaldo Laport

Rođendan: 12. 8. 1956.

Znak: Lav

Osvaldo Laport je argentinski je glumac i Ambasador dobre volje za UNICEF rođen 12.8.1956. godine u Lacazeu.

Osvaldo dolazi 1976. godine u Buenos Aires i počinje studirati glumu na “Luis Tasca’s Drama School”. Kako bi mogao platiti školarinu i iznajmljenu sobu Osvaldo usput radi i kao klaun, skladištar i zidar.

1979. godine upoznaje Vivianau Saez  na fakultetu i godinu dana kasnije se žene. Nakon toga, njegov ga učitelj Luis Tasca zove da nastupi u predstavi “Adios Juventud”. Njegovu glumu primjećuje redatelj Santiago Dori koji mu nudi glavnu ulogu u “The Importance of Being Earnest”, jednu od važnijih predstava u Argentini. Zatim se redaju razne uloge a najviše u telenovelama za koje prima razne nagrade. 2006. godine postaje UNICEF-ov Ambasador dobre volje.

Najpoznatiju ulogu odigrao je u televizijskoj seriji “Son de Fierro” koja je ujedno i jedna od najpoznatijih serija u Argentini.

2000. godine dobio je nagradu “Martin Fierro Award” za ulogu u televizijskoj komediji “Campeones de la Vida”

Filmografija:

Socias (2008)
Son de Fierro (2007)
Collar de esmeraldas (2006)
Amor en custodia (2005)
Solo un angel (2005)
Brujas (2005)
Amor en custodia (2005)
Soy gitano (2003)
Franco Buenaventura, el profe 2002)
Maldita cocaina - Caceria en Punta del Este (2001)

Campeones de la vida (1999)
Susana Gimenez (1998)
Subterraneos (1996)
90-60-90 modelos (1996)
El ultimo verano (1996)
El dia que me quieras (1994)
Mas alla del horizonte (1994)
Cosecharas tu siembra (1991)
Pobre diabla (1990)

Pasiones (1988)
Ella contra mi (1988)
Estrellita mia (1987)
Tu mundo y el mio (1987)
Amor prohibido (1986)
Duro como la roca... fragil como el cristal (1985)
Lucia Bonelli (1984)
Cara a cara (1983)

Komentari