Pamela Anderson - Sapunice | Sapunice
Pamela_Anderson

Pamela Anderson

Rođendan: 19. 8. 1967.

Znak: Lav

Pamela Anderson je kanadska glumica rođena 1.7,1967. godine u Ladysmithu.

Pamela se rodila kao prvo dijete rođeno na stogodišnjicu Kanade. Zahvaljujući tome, roditelji Carol i Barry Anderson dobili su nešto novca, darova i podosta fotografiranja za novine. Sljedeća slučajnost s kojom se ponovo pojavila u javnosti bila je kad je kamera snimila lijepu djevojčicu kako sluša knjižničarku u lokalnoj knjižnici dok čita priču. Ta je fotografija postala plakat za promociju knjižnica.

Kao tinejdžerica svirala je saksofon i bavila se sportom, a zbog svoje gipkosti dobila je nadimak “djevojka od gume”. Godine 1989. na utakmici američkog nogometa, snimatelj je u stanci tražio zanimljivo lice i, otkrivši sitnu plavušu, prenio je sliku na veliki ekran. Pamela je na sebi imala majicu s logotipom poznate pivovare Labatt, nakon čega je dobila ponudu iz pivovare da snimi reklamu. Fotograf koji ju je snimao nagovorio ju je da svoje fotografije pošalje Playboyu.

Svoju prvu naslovnicu dobila je u listopadu 1989. i dosad je bila na najviše naslovnica u povijesti Playboya. Pamela se pojavila na naslovnicama časopisa više puta nego ijedna javna ličnost njezine generacije, stekavši u Guinnessovoj knjizi rekorda titulu „most downloaded“. U zvjezdanu orbitu lansirala ju je uloga spasiteljice C. J. Parker u popularnom serijalu Baywatch.

Njezin privatni život obilježen je brakom s rokerom Tommyjem Leejom, u kojem je rodila dva sina. Pošto se par nakon brojnih trzavica razveo, Pamela se zaručila s poznatim manekenom Marcusom Schenkenbergom. Kasnije se udala za rokera Kida Rocka, međutim brak nije dugo trajao.

Pamela je vegetarijanka od svojih tinejdžerskih dana, a njezino se ime danas najčešće spominje kad je riječ o PETA-i, čija je gorljiva aktivistica, te zaštiti i pravima životinja.

Filmografija:

Hollywood And Wine (2009) (post-production)

Superhero Movie (2008)
Blonde and Blonder (2007)
Stacked (2005)
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (2005)
Stripperella (2003)
Less Than Perfect (2003)
Scary Movie 3 (2003)
Baywatch: Hawaiian Wedding (2003)
King of the Hill (2002)
V.I.P. (1998)

Futurama (1999)
Home Improvement (1991)
The Nanny (1997)
Saturday Night Live (1997)
Barb Wire (1996)
Baywatch: Forbidden Paradise (1995)
Naked Souls (1995)
Come Die with Me: A Mickey Spillane's Mike Hammer Mystery (1994)
Raw Justice (1994)
Snapdragon (1993)
Days of Our Lives (1965)
The Taking of Beverly Hills (1991)
Married with Children (1990)
Top of the Heap (1991)
Married People (1991)
Charles in Charge (1990)

Baywatch (1989)

Komentari