Paola Krum - Sapunice | Sapunice
Paola_Krum

Paola Krum

Rođendan: 20. 6. 1970.

Znak: Blizanci

Paola Krum je argentinska glumica rođena 20.6.1970. godine u Buenos Airesu.

Puno ime joj je Andrea Paola Krum.

Paola je glumica, pjevačica i plesačica te jedna od mnogih višestruko talentiranih mladih argentinskih umjetnika današnjice. Još od desete godine usavršava glumu, ples i pjevanje u raznim argentinskim umjetničkim školama. Proboj u televizijski svijet postiže glumeći u području glazbenih komedija i zabavno glazbenim emisijama kao što su: Solo Para Pareja, Inconquistable Corazon, Mujercitas, i El Arcange.

Nakon uspjeha na TV-u, odlučuje promjeniti umjetnički izražaj i počinje se okretati zahtjevnijim ulogama. 1996. godine nastupa u kazališnoj adaptaciji Flores de Acero. Kasnije dobiva uloge u tjednom TV showu El Rafa i telenoveli Alas, Poder Y Pasion.

To joj i omogućuje 1999. godine debitantsku ulogu u filmu Rio Escondido, redatelja Mercedes Garcia Guevare. Iste godine ostvaruje ulogu i u filmu La Venganza. 2000. godine opet nastupa u glazbenoj komediji Mi Bella Dama glumeći Elizu Doolittle. Nakon toga ostvaruje još jednu kazališnu ulogu nastupajući u predstavi Monologos de La Vagina. 2001. godine započinje sa snimanjem TV serije Cuatro Amigas, a 2003. godine putuje u španjolsku na snimanje TV filma La Vida Aqui. Međunarodnu afirmaciju ipak doživljava tek 2004. godine ulogom psihijatrice Dr. Laure Santini u HBO-voj mini-seriji Epitafios (koja je bila prikazana u SAD-u 2005. godine). Nakon toga dobiva ulogu u telenoveli Montecristo.

Filmografija:

Montecristo (2006)
La Suerte esta echada (2005)
Botines (2005)
Epitafios (2004)
La Vida aqui (2003)
El Septimo arcangel (2003)
Infieles (2002)
099 Central (2002)
Nada x perder (2001)
Cuatro amigas (2001)
La Cautiva (2001)

Muneca brava (1998)
Rio escondido (1999)
La Venganza (1999)
El Faro (1998)
Alas, poder y pasion (1998)
El Rafa (1997)
El Arcangel (1997)
Por siempre mujercitas (1995)
Inconquistable corazon (1994)
Solo para parejas (1994)
Regalo del cielo (1993)

Komentari