Patricia Navidad - Sapunice | Sapunice
Patricia-Navidad

Patricia Navidad

Rođendan: 20. 5. 1973.

Znak: Bik

Meksička glumica i pjevačica Patricia Navidad rođena je 20.05.1973. u gradu Culiacan (Sinaloa).

Puno ime joj je Ana Patricia Navidad Lara, nadimak Paty a visoka je 172 cm.

Razvila je interes za pjevanje prije od glume, uglavnom zbog očeva utjecaja koji je izjavio da je njegov glas bio njena inspiracija od samog rođenja. Kada je imala 9 godina, prvi puta pjeva pred publikom na školskom festivalu, a sa 15 je imala prvi profesionalni nastup.

Dvije godine kasnije, Paty vidi bolju priliku u Senorita Sinaloa (lokalnom izboru ljepote), gdje je glavna nagrada bila školarina za Centro de Educacion Artistica de Televisa (centar za izvođačku edukaciju na televiziji) u Mexico Cityju. Tijekom školovanja u Centru, glumila je u Los Parientes Pobres i nekoliko drugih filmova, sve dok nije dobila veliku ulogu u Canaveral de Pasiones. Uloga je odmah bila zapažena u zemlji i nakon tri godine postaje poznata kao glumica.

Od 1998. do 2004. godine, Patricia nastupa u telenovelama, od kojih je najpoznatija uloga Yadire de Guerrero u telenoveli Mariana de la Noche. Ipak, iako je ostvarila uspjeh kao glumica, nije napustila svoju glazbenu karijeru. Tako 1998.  godine izdaje album Instantes, koji postižu nakladu više od 100 000 primjeraka.

Bila je u vezi sa kontroverznim Raulom de Molinom.

Filmografija:

Zacatillo, un lugar en tu corazon (2010)
Mujeres asesinas (2009)
Juro que te amo (2008)
Amor sin maquillaje (2007)
La Fea mas bella (2006)
Suenos y caramelos (2005)
Mariana de la noche (2003)
La Hora pico: El reventon (2003)
Las Vias del amor (2002)
Mujer, casos de la vida real (2002)
El Manantial (2001)

Angela (1998)
Picardia mexicana (1997)
El Alma no tiene color (1997)
Canaveral de pasiones (1996)
Acapulco, cuerpo y alma (1995)
Mas alla del puente (1994)
Marimar (1994)
Los Parientes pobres (1993)
Maria Mercedes (1992)

Komentari