Patrick Duffy - Sapunice | Sapunice
Patrick-Duffy

Patrick Duffy

Rođendan: 17. 3. 1949.

Znak: Ribe

Patrick Duffy je odrastao u Montani u gradiću sa 600 stanovnika i kao tinejdžer preselio se u Seattle. Ondje je pokazao interes za glumu i 1976. godine dobio je ulogu Marka Harrisa u seriji ‘Man from Atlantis’.

Duffyju se ne može poreći da je ljubimac publike. Glumio je u tri uspješne serije, počevši s dvije sezone ‘Man From Atlantisa’, 14 sezona ‘Dallasa’ i, na kraju, sedam sezona popularne humoristične serije ‘Korak po korak’. Sve tri serije nisu postigle velik uspjeh samo u SAD-u, već su postale hit i diljem svijeta. Duffy je bio miljenik publike 22 godine zaredom. Od početka serije ‘Man from Atlantis’, 1976. godine, do kraja serije ‘Korak po korak’, 1998. godine, Duffy nije radio ukupno tri tjedna.

Tijekom tih godina, glumio je i u više od 13 televizijskih filmova i u brojnim specijalima. Od 2006. godine, Duffy je igrao epizodnu ulogu u sapunici ‘The Bold and the Beautiful’. Odigrao je i cameo-ulogu u igranom filmu ‘Ponovno ti’, sa Sigourney Weaver i Jamie Lee Curtis, a gostovao je i u raznim serijama, od serije ‘Reba’ do ‘Touched by an Angel’. Čak je posudio svoj glas u ulozi Bobbyja Ewinga u epizodi popularne animirane serije ‘Obiteljski čovjek’.

Snimajući ‘Dallas’, Duffy je započeo i redateljsku karijeru i potpisuje čak 30 epizoda te serije. Potom je režirao epizode serije ‘Korak po korak’, a s dobrim prijateljem i kolegom iz Dallasa, Larryjem Hagmanom, koproducent je završnog dijela niza TV-filmova, ‘Dallas: War of the Ewings’.

Filmografija:

Komentari