Paul Wesley - Sapunice | Sapunice
Paul_Wesley

Paul Wesley

Rođendan: 23. 7. 1982.

Znak: Rak

Paul Wesley je američki glumac rođen 23.07.1982. godine u New Brunswicku.

Puno ime mu je Paul Thomas Wasilewski.

Paul se zainteresirao za glumu još u srednjoj školi na trećoj godini, kada je sudjelovao u ljetnom glumačkom kampu.

Glumački debi ulogom Sean McKinnona ostvario je 1999. godine u telenoveli Another World. Nakon završetka srednje škole upisuje studij, no nakon prvog semestra odlučuje ga napustiti i posvetiti se glumačkoj karijeri.

Wesley je na velikom platnu nedavno glumio u filmu ‘Beneath the Blue’, a u travnju ove godine oženio je dugogodišnju djevojku Torrey DeVitto. Ranije ga se moglo vidjeti u filmovima ‘Killer Movie’, ‘Peaceful Warrior’ i ‘Roll Bounce’.

Glumio je u četverodjelnoj mini seriji ‘Fallen’, a epizodne uloge odigrao je u serijama ’24’, ‘Everwood’, ‘American Dreams’ i ‘8 Simple Rules’. Za ulogu u ‘Vampirskim dnevnicima’ nagrađen je s tri nagrade Teen Choice.

Filmografija:

Beneath the Blue (2010)
The Vampire Diaries (2009)
24 (2009)
Army Wives (2008)
Elsewhere (2009)
Killer Movie (2008)
Cold Case (2008)
The Russell Girl (2008)
Shark (2007)
Cane (2007)
Fallen (2006)
Peaceful Warrior (2006)
Crossing Jordan (2006)
Lenexa, 1 Mile (2006)
Cloud 9 (2006)
CSI: New York (2005)
Roll Bounce (2005)
CSI: Miami (2004)
The Last Run (2004)
Everwood (2003)
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (2003)
The O.C. (2003)
Smallville (2003)
The Edge (2003)
American Dreams (2002)
Law & Order (2002)
Minority Report (2002)
The Education of Max Bickford (2002)
Young Arthur (2002)
Wolf Lake (2001)
Shot in the Heart (2001)
The Guiding Light (1999)
Another World (1999)

Komentari