Petar Ćiritović - Sapunice | Sapunice
Petar-Ciritovic

Petar Ćiritović

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Petar Ćiritović je hrvatski glumac, rođen i odrastao u zagrebačkoj Dubravi.

Diplomirani je ekonomist, a trenutno se nalazi na trećoj godini Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.
Mnogi ga pamte po ulozi bezskrupuroznog, egoističnog, bahatog i sirovog Luke Dragana u sapunici “Obični ljudi”. Simpatije gledatelja osvojio je svojom glumom ponajprije što to čini prirodno i nimalo licemjerno i bez pretjerane tolerantnosti koje se ne mogu osloboditi mnogi profesionalni glumci. Trenutno glumi u seriji Ne daj se, Nina gdje tumači lik Petra Vidića.

Petar je fasciniran tajnim agentom 007 uz čije je filmove i odrastao. Najomiljeniji 007 mu je Roger Moore. Prvi honorar koji je zaradio u seriji Urota, potrošio je na sat Omega Seamaster kakav ima James Bond. Honorar koji je zaradio u sapunici Obični ljudi, potrošio je na uređenje stana.

Trenutno je u sretnoj vezi sa Bugom Župarić koju je upoznao na snimanju Običnih ljudi gdje je tumačila manju ulogu. Petar voli neobavezne izlaske jer se oni uvijek pokažu kao najbolji. Omiljeni mjesto izlaska mu je kafić Paf u Novom Zagrebu gdje sa najboljim prijateljem zalazi već punih 15 godina.

Filmografija:

Pod sretnom zvijezdom (2011)
Dolina sunca (2009)
Čovjek ispod stola (2009)
Zakon ljubavi (2008)
Dobre namjere (2007)
Zauvijek susjedi (2007)
Ne daj se, Nina! (2007)
Urota (2007)
Obični ljudi (2006-2007)

Komentari