Peter Krause - Sapunice | Sapunice
Peter-Krause

Peter Krause

Rođendan: 12. 8. 1965.

Znak: Lav

Peter Krause je američki filmski i televizijski glumac i producent rođen 12.08.1965. godine u Alexandriji.

Podrijetlom iz Minneapolisa u Minnesoti, Peter je u tinejdžerskoj dobi bio sportaš, no počeo je glumiti u školskim predstavama nakon što se ozlijedio pri skoku s motkom. Upisao se na pripremni studij medicine na Gustavus Adolphus Collegeu u St. Peteru u Minnesoti, no na drugoj se godini poželio baviti glumom. Diplomirao je englesku književnost. Nastavio je slijediti glumačke snove u okviru uglednog Njujorškog programa poslijediplomskog umjetničkog studija, te je glumio glavne uloge u “Macbethu”, “Ujaku Vanji” i “Arms and the Man”.

Dva mjeseca nakon što je dobio diplomu Krause je debitirao na televiziji u stalnoj postavi na Carol Burnettinu varijete showu “Carol and Company”, te se pojavio u serijama “Ellen”, “Party of Five”, “Seinfeld” i “Treći kamenčić od Sunca”. Ušao je u stalnu postavu popularne serije “Cybill” i nedavno je glumio Caseyja McCalla u hvaljenoj seriji “Sports Night”. Ipak, najpoznatiji je po ulozi u seriji “Six Feet Under”.

Krause je ostao odan svojim kazališnim počecima i glumi i režira predstave u nekoliko losanđeleskih kazališta. Peter je nominiran za Zlatni globus za najboljeg glumca u dramskoj televizijskoj seriji. Nominiran je i za Screen Actors Guild za najboljeg glumca u dramskoj seriji.

U privatnom životu on i njegova bivša djevojka imaju sina Romana koji je rođen 2001. godine. Trenutno živi u Los Angelesu i izlazi sa Aliciom Witt.

Filmografija :

Beastly (2010)
Parenthood (2010)
Dirty Sexy Money (2007)
The Lost Room (2006)
Civic Duty (2006)
We Don’t Live Here Anymore (2004)
Six Feet Under (2001)
It’s a Shame About Ray (2000)
Spin City (1999)
Sports Night (1998)
Melting Pot (1998)
The Truman Show (1998)
Style & Substance (1998)
My Engagement Party (1998)
3rd Rock from the Sun (1997)
Party of Five (1997)
Lovelife (1997)
The Drew Carey Show (1996)
Brotherly Love (1996)
Cybill (1995)
Caroline in the City (1995)
If Not for You (1995)
The Great Defender (1995)
University Hospital (1995)
Ellen (1994)
Beverly Hills, 90210 (1992)
Double Edge (1992)
Seinfeld (1992)
Carol And Company (1990)
Blood Harvest (1987)   SLJEDEĆA >

Filmografija:

Komentari