Peter MacNicol - Sapunice | Sapunice
Peter-MacNicol

Peter MacNicol

Rođendan: 10. 4. 1954.

Znak: Ovan

Peter MacNicol rođen je 10.4.1954. godine u Dallasu.

Odrastao je u Texasu kao najmlađi od petero djece. karijeru započinje je na Sveučilištu u Dallasu i nastavila se na Sveučilištu u Minnesoti, gdje je dvije godine bio profesor teatra. Tada se na nagovor menađera seli u Manhattan. Nedugo nakon preseljena dobiva ulogu na Broadwayu u predstavi Crims of the Heart. Peter se uz nastupe u kazalištu, između ostalog bavio i producirajem predstava na Broadwayu.

Peter MacNicol osvojio je svijet talentom i smislom za humor kako u kazalištu tako i na malim ekranima. Publika ga je zapamtila kao odvjetnika Johna Caga u seriji Ally McBeal, za čiju je ulogu osvojio Emmy za najbolju sporednu ulogu 2001 godine. U seriji Numbe3rs tumači ulogu Dr. Larry Fleinhardt. Glumio je i u petoj sezoni planetarno popularne serije 24. 2007. godine posudio je glasu animiranom filmu The spectacular Spider-man.

Trenutno živi u Los Angelesu sa suprugom Marsue, koj je osnovala zakladu za pomoć Los Angelskoj djeci oko školovanja.

Filmografija:

CSI: Cyber (2015)
American Dad! (2014)
Star Wars Rebels (2014)
Mitch McConnell's Equal Pay Solution with Peter MacNicol (2014)
Agents of S.H.I.E.L.D. (2013)
Scooby-Doo! Stage Fright (2013)
2013Necessary Roughness (2013)
Battleship (2012)
Game Change (2012)
Young Justice (2011)
Fairly Legal (2011)
G.I. Joe: Renegades (2011)
Ben 10: Ultimate Alien (2010)
Grey's Anatomy (2010)
The Spectacular Spider-Man (2007)
24 (2007)
Boston Legal (2006)
Numb3rs (2005)
Stuart Little 3: Call of the Wild (2005)
Behind the Curtain (2005)
Justice League (2005)
The Batman (2004)
Danny Phantom (2004)
Breakin' All the Rules (2004)
This Just In (2004)
Harvey Birdman, Attorney at Law (2003)
Crazy Love (2003)
Balto: Wolf Quest (2002)
The Ponder Heart (2001)
Recess: School's Out (2001)
The Wild Thornberrys (2000)

Olive, the Other Reindeer (1999)
Snowden's Christmas (1999)
Ally (1999)
Baby Geniuses (1999)
The Pooch and the Pauper (1999)
The Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue (1998)
Chicago Hope (1994-1998)
Silencing Mary (1998)
Ally McBeal (1997)
Bean (1997)
Toto Lost in New York (1996)
Abducted: A Father's Love (1996)
Mojave Moon (1996)
Dracula: Dead and Loving It (1995)
Tales from the Crypt (1994)
Radioland Murders (1994)
Roswell (1994)
Addams Family Values (1993)
Cheers (1993)
The Powers That Be (1992-1993)
HouseSitter (1992)
Hard Promises (1991)
American Blue Note (1991)
By Dawn's Early Light (1990)

Ghostbusters II (1989)
The Days and Nights of Molly Dodd (1987)
Heat (1986)
Johnny Bull (1986)
Faerie Tale Theatre (1984)
Sophie's Choice (1982)
Dragonslayer (1981)

Komentari