Predrag Vušović - Sapunice | Sapunice
Predrag-Vusovic

Predrag Vušović

Rođendan: 29. 8. 1960.

Znak: Djevica

Predrag Vušović je hrvatski glumac rođen 29.08.1960. u Kotoru.

Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku. Od 1979. stalno je nastanjen u Zagrebu, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti. Od 1996. stalno je zaposlen u GDK Gavella kao glumac. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu “Mali Marin Držić” 1972. ulogom Toma Sayera u istoimenoj predstavi u režiji Krunoslava Šarića.

Glumio je u predstavama: Kralj Ubu, Mušica, Onaj koji govori da, onaj koji govori ne, Lov na bljedolikoga, zatim na brojnim predstavama Dubrovačkih ljetnih igara poput Dundo Maroje, Pljuska, Gnjida, Mišolovka i druge, te u Gavellinim predstavama: Figarova ženidba, Ribarske svađe, Ženidba, Zimska priča, Kultura u predgrađu, Richard III, Valpone iliti lisac, Anđeli Babilona, Dundo Maroje i Teštamenat.  Vušović je ostvario i filmske uloge: Putovanje u Vučjak, Dvije karte za grad, Kako je počeo rat na mom otoku, Posljednja volja, Bogorodica, Maršal i Nebo, sateliti.

Filmografija:

Periferija city (2010)
Sedamdeset i dva dana (2010)
Tito (2010)
Čovjek ispod stola (2009)
U zemlji čudesa (2009)
Metastaze (2009)
Bella Biondina (2009)
Stipe u gostima (2008)
Nije kraj (2008)
Naša mala klinika (2008)
Tužni bogataš (2008)
Nasa mala klinika (2007)
Odmori se, zaslužio si (2006)
Luda kuća (2006)
Cimmer fraj (2006)
Crveno i crno (2006)
Libertas (2006)
Duh u močvari (2006)
Bumerang (2006)
Bitange i princeze (2005)
Lopovi prve klase (2005)
Pušća Bistra (2005)
Duga mračna noć (2004)
Doktor ludosti (2003)
Infekcija (2003)
Svjedoci (2003)
Mišolovka Walta Disneya (2003)
Ne dao Bog većeg zla (2002)
De enclave (2002)
Novo doba (2002)
Kraljica noći (2001)
Posljednja volja (2001)
Nebo sateliti (2001)
Ante se vraća kuci (2001)
Je li jasno prijatelju? (2000)
Srce nije u modi (2000)

Četverored (1999)
Maršal (1999)
Kad mrtvi zapjevaju (1999)
Bogorodica (1999)
Tri muškarca Melite Žganjer (1998)
Božić u Beču (1997)
Kako je počeo rat na mom otoku (1996)
Baka bijela (1992)

Putovanje u Vučjak (1986)
Nitko se neće smijati (1985)
Dvije karte za grad (1984)

Komentari