Rachel Bilson - Sapunice | Sapunice
Rachel-Bilson

Rachel Bilson

Rođendan: 25. 8. 1981.

Znak: Djevica

Rachel Bilson američka je filmska i televizijska glumica. Odrasla je u Kaliforniji. Njezin je otac, Danny Bilson, filmski redatelj i scenarist.

Gledateljima je najpoznatija po ulozi Summer Roberts u popularnoj televizijskoj seriji ‘O. C.’, u kojoj je glumila četiri sezone. Zahvaljujući toj ulozi, Bilson je postala dijelom pop-kulture.

Bilson trenutačno uživa u plodovima uspješne i sve bogatije glumačke karijere na velikim i malim ekranima. Uz novu televizijsku seriju, glumi u filmu ‘L!fe Happens’ s Kate Bosworth, kao i u nezavisnoj komediji ‘The To Do List’, s Billom Haderom i kolegom iz ‘Južnjačkog srca’, Scottom Porterom. Imala je i glavne uloge u filmovima ‘Waiting for Forever’, ‘Skakač’, ‘The Last Kiss’ sa Zachom Braffom u glavnoj ulozi, te glavnu ulogu uz partnera Andyja Garciju u omnibus-filmu ‘New York, I Love You’.

Uz to, Bilson je dvaput nastupila u gostujućim ulogama u televizijskim serijama ‘Kako sam upoznao vašu majku’ i ‘Chuck’. Imala je i gostujuće uloge u televizijskim serijama kao što su ‘Lude sedamdesete’, ‘MADtv’, ‘8 jednostavnih pravila’ i ‘Buffy, ubojica vampira’.

Zaručena je za glumca Haydena Christensena, s kojim je glumila u filmu Jumper.

Filmografija:

Komentari