Renee Jones - Sapunice | Sapunice
Renee-Jones

Renee Jones

Rođendan: 5. 10. 1958.

Znak: Vaga

Američka glumica rođena je 5.10.1958. godine u gradu Opa Locka (Florida).

Renee je najmlađa od petero braće i sestara s kojima je odrastala kod bake na farmi u Sparti (Georgiji), nakon razvoda roditelja. U desetoj godini, obitelj se seli u New York. To je za Renee bio pravi kulturološki šok, no ubrzo se adaptirala i dapače u šesnaestoj zavšava srednju školu (dodatno se obrazujući u večernjoj školi).

Prije početka glumačke  karijere radila je kao tajnica u radiološkom laboratoriju. Sa 19 godina zaposlila se u prestižnoj Ford Modeling agenciji u kojoj je ostvarila svoj glumački debi u seriji The white shadow.

Svoj prvi samostalni nastup ostvaruje u sapunici Days of our lives u ranim 80-tima tumačivši lik Nikki Wade, ali nakon nekoliko godina napušta sapunicu, da bi se 1993. godine ponovo vratila na set u novoj ulozi ambiciozne i privlačne dr. Lexie Carver, za koju je pet puta bila nominirana za NAACP Image Award.

U slobodno vrijeme voli čitati, igrati tenis i vježbati.

Filmografija:

Days of Our Lives (1993-2008)
Winner Takes All (1998)
Murder, She Wrote (1995)
The Fresh Prince of Bel-Air (1994)
In the Heat of the Night (1989-1993)
Star Trek: The Next Generation (1993)
Tracks of Glory (1992)
Bodies of Evidence (1992)
Talkin' Dirty After Dark (1991)
L.A. Law (1989-1990)
The Terror Within II (1990)
Heart and Soul (1989)
Night Court (1988)
Highway to Heaven (1988)
21 Jump Street (1987)
Marblehead Manor (1987)
The Liberators (1987)
Isabel's Honeymoon Hotel (1987)
Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)
What's Happening Now! (1986)
T.J. Hooker (1985)
Trapper John, M.D. (1985)
Knots Landing (1984)
Jessie (1984)
Santa Barbara (1984)
ABC Afterschool Specials (1984)
Hotel (1984)
Jessie (1984)
Deadly Lessons (1983)
Quincy M.E. (1983)
Forbidden Love (1982)
WKRP in Cincinnati (1982)
Diff'rent Strokes (1981)
The Brady Brides (1981)
Harper Valley P.T.A. (1981)
The Jeffersons (1980)
Tenspeed and Brown Shoe (1980)
The White Shadow (1979)

Komentari