Rob Morrow - Sapunice | Sapunice

Rob Morrow

Rođendan: 21. 9. 1962.

Znak: Djevica

Rob Morrow rođen je 21.9.1962. godine u New Rochellu (New York).

Glumca Morrowa publika poznaje bolje kao Joela Fleischmana zbog uloge u kultnoj seriji ‘Život na sjeveru’ koja mu je donijela tri Zlatna globusa i dvije nominacije za Emmy.

Rob je svoj prvi film režirao 1993. godine “The silent alarm” koji je prvi put bio prikazan na filmskom festivalu u Seattlu, a nakon toga na još nekoliko filmskih festivala. Glumio je i u nekim TV filmovima, te dobro prihvaćenoj seriji ‘Street time’. Iako je priznat kao vrsni glumac, Morrow je dio karijere posvetio pisanju scenarija i režiji. Također je reažirao i nakoliko epizoda planetarno popularne HBO-ove serije “Oz” 1997 godine i nekolicinu drugih serija u kojima je glumio. Rob je glumio u filmu “The Bucket list” sa Jackom Nicholsonom i Morganom Freemanom.

Rođeni Njujorčanin, nije propustio priliku da zaigra i na Broadwayu. Rob je započeo svoju kazališnu karijeru zaposlivši se kod Toma O’Horgana i Normana Mailera. Prije toga dio je član neprofitabilnog kazališnog ansambla Naked Angels, zajedno sa Marisom Tomei, Fisherom Stevens, Ronom Rifkinom i Nancy Travis. Pojavljivao se i u jednom Londonskom kazalištu.

Danas živi u LA-u i u odboru je humanitarne udruge koja se bori protiv jedne vrste teške neuromišićne bolesti. Jedan je od osnivača fonda koje se bavi projektima vezanima uz Amiotrofičnu lateralnu sklerozu. Projekte financira Jenifer Estess kojoj su 1997 godine. dijagnosticirali ALS.

U sretnom je braku sa Debbon i imaju kći Tu Simone.

Filmografija:

The Bucket List (2007)
Custody (2007)
Going Shopping (2005)
Numb3rs (2005)
Street Time (2002)
Night's Noontime (2002)
The Emperor's Club (2002)
The Guru (2002)
Jenifer (2001)
Hudson's Law (2001)
Maze (2000)
The Thin Blue Lie (2000)
Other Voices (2000)
Sam the Man (2000)
Labor Pains (2000)

Nearly Yours (1999)
Into My Heart (1998)
Only Love (1998)
The Day Lincoln Was Shot (1998)
Mother (1996)
Last Dance (1996)
Northern Exposure (1990)
Quiz Show (1994)

Tattingers (1989)
Monsters (1989)
Spenser: For Hire (1987)
Fame (1985)
Private Resort (1985)

Komentari