Robert Kurbaša - Sapunice | Sapunice
Robert_Kurbasa

Robert Kurbaša

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Robert je rođen 1977. godine u Splitu.

Završio je govorničku školu, u organizaciji Hrvatskog filološkog društva te Akademiju 2000. godine. Tada dobiva stalni angažman u HNK-u u Splitu. Isti napušta 2008. godine od kada je slobodni umjetnik.

Miljenik mnogih žena, igrao je u mnogim kazališnim predstavama diljem Hrvatske, među kojima su: Seneka, Edip; F.Molnar, Liliom; W. Shakespeare, Macbeth i Oluja; Gospoda Glembajevi; Kate Kapuralica; Pukovnik Ptica; Varijacije o smrti; Revizor; Don Juan; Billie Holiday; Plave Ovce; Libertinac; Idealan muž; Prazni grad, Sumnja, Svečana večera u pogrebnom poduzeću“.

Osim u kazalištu, nastupa na televiziji i filmu, a pamtimo ga po ulogama u serijama: ‘Naša kućica naša slobodica’, ‘Urota’, ‘Ne daj se Nina’, ‘Obični ljudi’, ‘Ljubav u zaleđu’, ‘Dolina sunca’, i mnogim drugim te u televizijskom filmu ‘Najveća pogreška Alberta Einsteina’, Branka Karabatića.

Na kazališnim daskama, od 2009. godine nastupa i s autorskim uratkom, monodramom, nastaloj po prozi Tina Ujevića “Ispit savjesti”.  Autor je i više nosača zvuka poezije: “Biti mi daj”, “Oče naš…”,”Ispit savjesti”. Okušao se i kao režiser dječje predstave “Tko je poput kao”.

U slobodno vrijeme, kaže, pokušava biti duhovit, ali zbog količine posla koju obavlja uglavnom je ozbiljan, dosadan i čangrizav. Uveseljava ga cinizam, a uživa čitajući rusku klasiku i duhovnu literaturu poput Biblije, Kurana, Talmuda, Vede… Robert  se bavi nogometom, košarkom i vaterpolom, a privlače ga zemlje Orijenta.

Srce mu je osvojila 32-godišnja Maja Botić, koja je u Hamburgu diplomirala medijsku pedagogiju i psihologiju te je vlasnica agencije za osmišljavanje stylinga poznatih osoba. Budući da ona živi i radi u Njemačkoj, te da je od Roberta dijeli dvije tisuće kilometara, samo je uzak krug ljudi znao za njihovu ljubav.

Filmografija:

Ruža vjetrova (2011)
Pod sretnom zvijezdom (2011)
Dolina sunca (2009)
Ljubavni život domobrana (2009)
Ponos Ratkajevih (2008)
Ne daj se, Nina! (2007)
Urota (2007)
Ne daj se, Nina! (2007)
Obični ljudi (2006)
Najveća pogreška Alberta Einsteina (2006)
Ljubav u zaleđu (2005)
Holding (2001)
Naša kućica, naša slobodica (1999)

Komentari