Roberto Manrique - Sapunice | Sapunice
Roberto-Manrique

Roberto Manrique

Rođendan: 23. 4. 1979.

Znak: Bik

Roberto Manrique je ekvadorski glumac rođen 23.04.1979. godine u Guayaquili.

Roberto je najmlađi od petero djece u familiji, ali ujedno i najkreativniji. Još kao dijete pokazivao je sposobnost za komunikaciju, glumu i umjetnost. Otac mu je poznati kardiolog a majka odgajateljica pa je Roberto od malih nogu potican na kreativnost.

U početku karijere zanimao sa za društvene djelatnosti pa je sudjelovao u raznim projektima za očuvanje prirode. Također je jedno kraće vrijeme imao oglašavačku agenciju koja je bila vrlo uspješna ali Robertu nije ispunila ono nešto što je tražio u životu. Odlučio je napraviti radikalnu promjenu u životu pa je zatvorio agenciju i otputovao u Peru i počeo raditi kao konobar.

Rasterećen od obaveza počeo je odlaziti u glumačku radionicu i tu je konačno pronašao svoju strast. Zbog zdrastvenih razloga njegova oca, koji je obolio od karcinoma, Roberto je prisiljen vratiti se u domovinu i tu započinje njegova glumačka karijera. Nakon što je izgradio uspješnu karijeru u zemlji odlučio je potražiti nove izazove pa odlazi u Kolumbiju.

U početku mu nije bilo lako ali je malo pomalo počeo graditi internacionalnu karijeru. Jedan od prvih projekata u kojem je sudjelovao bila je predstava “In the shadow of the volcano”. Zatim počinje raditi za Telemundo i glumi u nekoliko serija kao što su “Fathers and Sons”, “That’s life” i “Killer Women”. Nakon toga počinje njegova internacionalna karijera prvo ulogom u Telelmundovoj uspješnici “The Victorine” a zatim u nekoliko najpoznatijih telelnovela španjolskog govornog područja.

Filmografija:

Victorinos (2009)
Dona Barbara (2008)
Victoria (2007)
No sabe no contesta (2002)
Impasse (2002)

Komentari