Samuela Sardo - Sapunice | Sapunice
Samuela-Sardo

Samuela Sardo

Rođendan: 19. 11. 1977.

Znak: Škorpion

Samuela Sardo je talijanska glumica rođena 19.11.1977. godine u Rimu.

Jedinica iz obitelji sicilijanskog podrijetla, Samuela je počela glumiti već s pet godina. Majka joj je radila kao službenica u banci i na svom je radnom stolu imala uokvirenu njenu sliku. Jedan od njezinih klijenata bio je poznati TV producent koji je tražio djevojčicu koja bi mogla odglumiti nekoliko scena u jednoj poznatoj talijanskoj seriji. Pitao je mamu hoće li je dovesti na audiciju, što je ona objeručke prihvatila. Tako je postala Norina kći u kazališnoj predstavi, Ibsenovoj drami “Kuća lutaka”.

Nikad nije ni pomišljala baviti se nečim drugim. Postupno je gradila karijeru, čija je kruna glavna uloga Giulije Donati u “Čaroliji”. Sve donedavno stanovala je s roditeljima, Annom Ritom, umirovljenom bankovnom službenicom, i Marijem, umirovljenim inženjerom.

Vrlo je slična liku Giulije u Čaroliji. Jako je privržena svojoj obitelji, voli mir, ali s druge strane je i odrješita, nasmijana, romantična, u nekim situacijama, koje joj se ne sviđaju, postaje nervozna i bez dlake na jeziku.

Trenutno je u vezi sa Walterom Nudom, partnerom iz serije Čarolija.

Filmografija:

Crimini: Terapia d'urto (2006)
Incantesimo 8 (2005)
Incantesimo 7 (2004)
Le Barzellette (2004)
Orgoglio (2004)
Diritto di difesa (2004)
Julius Caesar (2002)
Si fa presto a dire amore (2000)

Un Posto al sole (1996)
I Ragazzi del muretto (1991)

Komentari