Sandra Lončarić Tankosić - Sapunice | Sapunice
Sandra-Loncaric-Tankosic

Sandra Lončarić Tankosić

Rođendan: 13. 7. 1974.

Znak: Rak

Sandra Lončarić-Tankosić rođena je 13.7.1974. godine u švicarskom gradu Bruggu.

Odmah nakon diplome na odsjeku glume Akademije dramske umjetnosti postaje stalnom članicom ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Odigrala je više od 30 uloga i gostovala u riječkom HNK, na Splitskom ljetu, na Dubrovačkima ljetnim igrama i u Mađarskom Narodnom kazalištu Pečuh.

Snimila je i nekoliko filmova, a za film “Zavaravanje” nagrađena je Velikom zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Puli 1998. godine.

8.10.2007. godine udala se za tridesetpetogodišnjeg privatnog poduzetnika Željka Tankosića. Kao bivša rukometašica, i danas se rekreativno bavi sportom, vegatarijanka je i pazi na prehranu. Sama kaže da je najbolji recept za ljepotu i zdrav duh svako jutro otići na osječko kupalište Kopika i uživati u rolanju i plivanju.

Filmografija:

Pod sretnom zvijezdom (2011)
Dolina sunca (2009)
Ljubavni život domobrana (2009)
Mamutica (2009)
Hitna 94 (2008)
Zauvijek susjedi (2008)
Dobre namjere (2007)
Cimmer fraj (2007)
Balkan Inc. (2006)
Generalov carski osmijeh (2002)
Kraljica noći (2001)
Srce nije u modi (2000)

Crvena prašina (1999)
Zavaravanje (1998)

Komentari