Sarah Parish - Sapunice | Sapunice
Sarah_Parish

Sarah Parish

Rođendan: 7. 6. 1968.

Znak: Blizanci

Sarah Parish je britanska glumica rođena 7.6.1968. godine u Yeovilu.

Majka Thelma i otac Bill imali su još dvoje djece, Juliu i Johna, koji je glazbenik. Nakon završetka lokalne Preston School, Sarah pohađa Academy of Live and Recorded Arts.

1994. godine dobiva ulogu u kultnoj reklami za Manchester Boddingtons bitter, koja joj donosi uloge u televizijskim serijama Peak Practice, Cutting It i Blackpool. Sarah je ostvarila uloge i u nekoliko poznatijih filmova ostvarivši manje uloge u The Wedding Date i The Holiday.

Parish se udala za Jemesa Murraya 2007. godine i žive u Hampshiru. 2008. godine rodila im se kćer Ella-Jayne. No nažalost zbog srčane mane preminula je nakon osam mjeseci. U spomen na nju Parish i Murray osnivaju fondaciju Children’s Intensive Care unit u bolnici Southampton General Hospital.

Filmografija:

Mistresses (2008)
Sex, the City and Me (2007)
Director's Debut (2007)
Recovery (2007)  
Doctor Who (2006)
The Holiday (2006)
Aftersun (2006)  
If I Had You (2006)  
Marple: Sleeping Murder (2006)
ShakespeaRe-Told (2005)
Our Hidden Lives (2005)  
The Wedding Date (2005)
Blackpool (2004)
Reversals (2003)
Trust (2003)
Unconditional Love (2003)
Cutting It (2002)
Sirens (2002)  
Impact (2002)  
Hearts and Bones (2001)
Table 12 Sharon (2001)
Smoke (2001)
The Vice (2001)
Brotherly Love (2000)
City Central (2000)
Beast (2000)

Babes in the Wood (1998)
Parting Shots (1998)
Peak Practice (1997)

Komentari