Saša Anočić - Sapunice | Sapunice
Sasa_Anocic

Saša Anočić

Rođendan: 19. 5. 1968.

Znak: Bik

Saša Anočić rođen je u Osijeku 19.5.1968. godine. Akademiju dramske umjetnosti završio je u Zagrebu 1998. godine.

Iz HNK Osijek prelazi u angažman u ZKM, a 2003. postaje glumac Trešnje gdje ostvaruje brojne zapažene uloge: Strašilo u “Čarobnjaku iz Oza”, glavna uloga Oca u “Mami kao priči”,  Lumiere u “Ljepotici i Zvijeri”, Fagin u “Oliveru Twistu”.

Osim kazališnih uloga, ističe se i kao redatelj: Komšiluk naglavačke” u HNK Ivan pl. Zajc, “Noževi u kokošima” , “To samo Bog zna” i “Kauboji” u Tetru Exit, “Kad se mi mrtvi pokoljemo” u Kerempuhu, “Smisao života  gospodina Lojtrice” u KNAP-u.

Za Trešnju je režirao “Alisu (prema onoj u zemlji čudesa L. Carrolla)”, “Pinocchio” i “Frankenstein” za koje je uz režiju napravio dramatizaciju.

Filmografija:

Kud puklo da puklo (2015)
Zagreb Cappuccino (2014)
Kauboji (2013)
Koko i duhovi (2011)
Libertango (2009)
Crnci (2009)
Zakon! (2009)
Hitna 94 (2008)
Zapamtite Vukovar (2008)
Gospođa za prije (2007)
Armin (2007)
Mrtvi kutovi (2005)
Kad zvoni? (2005)
Sam sam noćas dušo (2005)
Leti leti (2004)
Prezimiti u Riu (2002)
Chico (2001)

Anđele moj dragi (1996)

Komentari